Supa thailandeza de pui
Supa thailandeza de puiTimp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
2-3
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
pui, ardei gras, pasta curyy
Ingrediente
20ml de ulei de floarea soarelui
1 ardei gras rosu, taiat felii
1 ardei gras galben, taiat felii
30g de pasta curry verde
15ml de ghimbir proaspat ras
1l lapte de cocos
Coaja si suc de lamaie
1 conserva de porumb
2 piepti de pui file, taiati fasii subtiri
Sare
30g de busuioc proaspat taiat marunt
30g de coriandru proaspat taiat marunt
1 ardei iute, taiat marunt
Extra coriandru si ardei iute pentru garnisire
Mod de preparare
1. Incalzeste uleiul intr-o oala la foc mediu si prajeste ardeii timp de 1 minut. Amesteca pasta de curry si prajeste in continuare inca 30 de secunde. Adauga laptele de cocos, sucul si coaja de lamaie si porumbul. Asteapta ca amestecul sa dea in clocot si lasa la fiert timp de cateva minute.
2. Adauga fasiile de pui, acopera si lasa la fiert timp de 3-4 minute pana ce puiul e gata si porumbul moale. Asezoneaza dupa gust si adauga coriandrul, busuiocul si ardeiul iute. Pune supa in castroane si presara coriandru taiat marunt si busuioc deasupra.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp