Tarta cu aroma de ghimbir
Tarta cu aroma de ghimbirTimp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
6-8
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
ghimbir, branza vaci, oua, zahar, lamaie
Ingrediente
500 g biscuiti cu cereale
250 g margarina
500 g branza de vaci
150 g zahar
2 oua
1 lamaie
5 plicuri cu zahar vanilat
ghimbir ras
sare
Mod de preparare
Piseaza 300 g de biscuiti si amesteca-i cu 150 g de margarina si un varf de cutit de ghimbir ras. Tapeteaza o forma rotunda, de tarta, cu compozitia de biscuiti, inclusiv peretii formei. Da la frigider.
Separat, bate cele doua albusuri spuma. Adauga cele 150 g de zahar, galbenusurile, cate unul, branza de vaci, zaharul vanilat, praful de sare si, la final, sucul de la o jumatate de lamaie. Toarna totul in forma de tarta.
Separat, piseaza si restul de biscuiti, amesteca-l cu margarina ramasa si, pe o folie de pergament, formeaza „decorul" tartei. Modeleaza cu grija si asaza florile peste tarta.
Da la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute, la foc potrivit.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp