Tartă cu lămâie
Tartă cu lămâiePorţii: 6
Timp de preparare: 5 ore
Ingrediente:
pentru aluat
130 grame migdale măcinate
150 grame făină
3 linguri de zahăr
1 vârf de cuţit de sare
65 de grame de unt la temperatura camerei
umplutură
175 ml zeamă de lămâie
6 linguri de zahăr
2 linguri coajă de lămâie răzuită fin
3 linguri de smântână grasă
4 ouă
1 lămâie
Preparare:
aluat
Cerneţi făina.
Tocaţi midalele într-un mixer.
Adăugaţi peste migdalele măcinate - în vasul mixerului - făina, zahărul şi sare.
Adăugaţi şi încorporaţi untul.
Adăugaţi 2-3 linguri de apă cât mai rece şi mixaţi 2-3 minute până când aluatul se strânge pe cuţitul de mixare.
Luaţi aluatul, strângeţi-l în mâini pentru a lua o formă circulară, şi înveliţi-l într-o folie alimentară.
Introduceţi aluatul la rece pentru 1-2 ore.
Încingeţi cuptorul la 190 grade.
Scoateţi aluatul de la rece.
Pe masa presărată cu făină rulaţi o foaie rotundă cu diametrul de aproximativ 30 de centimetri.
Aşezaţi foaia într-o formă de tartă (de 23 cm).
Presaţi aluatul şi înţepaţi-l cu o furculiţă pe toată suprafaţa.
Introduceţi forma cu aluat la congelator pentru 20 de minute.
Scoateţi forma din congelator şi introduceţi-o în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Scoateţi aluatul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească 15 minute.
umplutură
Încălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
Bateţi cu telul - într-un vas adânc - sucul de lămâie cu coaja de lămâie şi zahărul, până când granulele de zahăr se topesc.
Adăugaţi şi încorporaţi smântâna.
Încorporaţi ouăle, unul câte unul.
Turnaţi amestecul peste aluatul de tartă copt şi răcit.
Introduceţi tarta la cuptor pentru aproximativ 20 minute, până când umplutura se leagă.
Scoateţi tara din cuptor, lăsaţi-o să se răcească şi introduceţi-o la rece pentru 2 ore.
Tarta cu lămâie se serveşte rece, decorată cu feliuţe de lămâie sau spirale din coajă de lămâie, cu sau fără frişcă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp