Tarta de prune cu crema de vanilie
Tarta de prune cu crema de vaniliePofta buna!
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
6-8
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
prune, smantana, gem, zahar, oua, lapte
Ingrediente
6 oua
250 g zahar
1 lingurita esenta de rom
50 ml lapte
125g margarina
200 g faina
1 plic praf de copt
1 varf de lingurita de sare
Pentru umplutura:
12 prune
1-2 linguri faina
¼ cana zahar pudra
1 ou batut
4 linguri gem de prune
Pentru crema de vanilie:
semintele de la un baton de vanilie
250 ml smantana groasa, putin acrisoara
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 220°.
2. Separati albusurile de galbenusuri, apoi bateti albusurile cu telul, adaugand treptat zaharul si esenta de rom, pana cand se intaresc. Separat, amestecati galbenusurile cu laptele rece si cu margarina. Amestecati cele doua compozitii prin rasturnare, in doua castroane diferite. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si sarea si continuati sa amestecati folosind un tel.
3. Taiati prunele pe lungime in 8 parti si scoateti samburii.
4. Rulati aluatul si puneti-l intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
5. Puneti prunele si presarati zaharul pudra.
6. Ungeti marginile aluatului cu oul batut si coaceti timp de 30 de minute pana ce acesta devine crocant si fructele s-au copt.
7. Incalziti gemul cu 2 linguri de apa si ungeti fructele.
8. Amestecati semintele de vanilie in smantana si serviti alaturi de tarta calduta.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp