Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarta de prune cu crema de vanilie

ro

14 Sep, 2011 01:00 2131 Marime text

tarta_prune.jpgPofta buna!

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

6-8

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

prune, smantana, gem, zahar, oua, lapte

Ingrediente

6 oua
250 g zahar
1 lingurita esenta de rom
50 ml lapte
125g margarina
200 g faina
1 plic praf de copt
1 varf de lingurita de sare
Pentru umplutura:
12 prune
1-2 linguri faina
¼ cana zahar pudra
1 ou batut
4 linguri gem de prune
Pentru crema de vanilie:


semintele de la un baton de vanilie
250 ml smantana groasa, putin acrisoara

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 220°.

2. Separati albusurile de galbenusuri, apoi bateti albusurile cu telul, adaugand treptat zaharul si esenta de rom, pana cand se intaresc. Separat, amestecati galbenusurile cu laptele rece si cu margarina. Amestecati cele doua compozitii prin rasturnare, in doua castroane diferite. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si sarea si continuati sa amestecati folosind un tel.

3. Taiati prunele pe lungime in 8 parti si scoateti samburii.

4. Rulati aluatul si puneti-l intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

5. Puneti prunele si presarati zaharul pudra.

6. Ungeti marginile aluatului cu oul batut si coaceti timp de 30 de minute pana ce acesta devine crocant si fructele s-au copt.

7. Incalziti gemul cu 2 linguri de apa si ungeti fructele.

8. Amestecati semintele de vanilie in smantana si serviti alaturi de tarta calduta.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii