Tochitura
TochituraPorţii: 4
Timp de preparare: 90 de minute
Ingrediente:
1,2 kilogram carne de porc fără os (sau combinată cu carne de pui)
300 grame cârnaţi afumaţi
6 căţei de usturoi
2 căni de vin alb sec
4 linguri de untură de porc
2 linguri rase boia de ardei dulce
3 foi de dafin
1 lingură cimbru
sare
piper negru măcinat
pentru servire
2 căni de mălai
4 ouă
4 linguri telemea de oaie sau brânză de burduf
Preparare:
Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari.
Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.
Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă în tablă.
Adăugaţi şi rumeniţi carnea.
După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.
Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.
Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin.
Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute.
Adăugaţi sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.
Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei) şi 4 ochiuri.
Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp