Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tochitura

ro

15 Jul, 2011 16:57 2097 Marime text
tochitura_closeup.jpgTochitura, numită uneori - din motive pe care le vom vedea ulterior - măcelărească, moldovenească, dobrogeană, ardelenească sau cum ne mai vine la gură, este una dintre cele mai iubite mâncăruri româneşti şi cap de listă pe meniurile restaurantelor cu specialităţi tradiţionale.

Porţii: 4

Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

1,2 kilogram carne de porc fără os (sau combinată cu carne de pui)

300 grame cârnaţi afumaţi

6 căţei de usturoi

2 căni de vin alb sec

4 linguri de untură de porc

2 linguri rase boia de ardei dulce

3 foi de dafin

1 lingură cimbru

sare

piper negru măcinat

pentru servire

2 căni de mălai

4 ouă

4 linguri telemea de oaie sau brânză de burduf

Preparare:

Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari.

Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.

Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă în tablă.

Adăugaţi şi rumeniţi carnea.

După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.

Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.

Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin.

Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute.

Adăugaţi sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.

Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.

În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei) şi 4 ochiuri.

Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii