Tort Anda
Tort AndaIngrediente
Blat: 250g zahar pudră, 1/2 plic praf de copt, 8 ouă, 150g faină
Crema: 400g zahăr tos patru ouă, 375g margarină, 50g cacao, patru fiole esenţă de rom, două fiole esenţă de vanilie
Pentru ornat: 500ml frişcă vegetală
Mod de preparare
Blat: Se iau opt ouă şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se mixează albuşurile cu zahărul până se topeşte acesta şi se obţine o spumă compactă. Se adaugă gălbenuşurile, se amestecă foarte bine, după care se adaugă făina şi praful de copt. Se pune compoziţia într-o tavă şi se dă la cuptor 30 minute la aproximativ 200C
Crema: se amestecă patru ouă cu zahărul tos la bain marie, timp de 20 minute până când se topeşte zaharul. Se ia compoziţia de pe foc, se adaugă cacaoa, se amestecă şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se adaugă margarina şi două fiole esenţă de rom şi se mixează până se omogenizează foarte bine, devenind o cremă compactă tocmai bună de întins pe blat
Sirop: se fierbe siropul şi-l aromăm după gust.
Asamblare tort: se secţionează blatul în 3 părţi, se însiropează fiecare parte şi se decorează cu cremă. Se pune pentru 20 minute la frigider, după care se decorează cu frişca spumată.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp