Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"
Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"Ingrediente
- 500 g ricotta
- 150 g iaurt cremos
- 500 g capsuni + 100 g capsuni
- 3 linguri cu zahar
- 2 pliculete glatina
- 250 g frisca lichida
- piscoturi
- fructe pentru decor
Mod de preparare
Gelatina se hidrateaza intr-o cescuta cu apa rece. Cele 500 g capsuni se mixeaza intr-un piure fin, se amesteca cu zaharul si se incalzesc usor pe foc, pana la punctul de fierbere. Se opreste focul si se amesteca gelatina pana se topeste. Se pune apoi la racit. Intre timp se mixeaza branza ricotta cu iaurt, apoi se incorporeaza piureul de capsuni si frisca batuta bine. Cele 100 g de capsuni se taie felii si se incorporeaza in crema. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se aseaza piscoturle la baza si de jur imprejur si se toarna amestecul de branza si capsuni. Se pune tortul la rece. Se decoreaza dupa ce s-a intarit crema. Am folosit cateva felii de manga, de piersica, cirese, capsuni, agrise rosii.
Reteta preluata de pe http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ricotta-si-capsuni-vis-de-fructe-22539.html
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp