Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:38 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"

ro

20 Jun, 2011 11:07 2451 Marime text

471x318_13085135594768b3fc.jpgIngrediente

  • 500 g ricotta
  • 150 g iaurt cremos
  • 500 g capsuni + 100 g capsuni
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 pliculete glatina
  • 250 g frisca lichida
  • piscoturi
  • fructe pentru decor

Mod de preparare

Gelatina se hidrateaza intr-o cescuta cu apa rece. Cele 500 g capsuni se mixeaza intr-un piure fin, se amesteca cu zaharul si se incalzesc usor pe foc, pana la punctul de fierbere. Se opreste focul si se amesteca gelatina pana se topeste. Se pune apoi la racit. Intre timp se mixeaza branza ricotta cu iaurt, apoi se incorporeaza piureul de capsuni si frisca batuta bine. Cele 100 g de capsuni se taie felii si se incorporeaza in crema. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se aseaza piscoturle la baza si de jur imprejur si se toarna amestecul de branza si capsuni. Se pune tortul la rece. Se decoreaza dupa ce s-a intarit crema. Am folosit cateva felii de manga, de piersica, cirese, capsuni, agrise rosii.

Reteta preluata de pe http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ricotta-si-capsuni-vis-de-fructe-22539.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii