Tort de banane cu amestec de nuci si alune
Tort de banane cu amestec de nuci si aluneTimp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
6-8
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
faina, nuca, alune, banane, unt
Ingrediente
420g faina
15g bicarbonat de amoniu
1g sare
250g ulei de floarea soarelui
400g zahar
4 oua
200g amestec de nuci pisate (nuca, alune, etc)
500g (4-6 banane) pisate
150g unt
250ml sos caramel
Mod de preparare
1.Incalziti cuptorul la 180 grade C. Cerneti faina, bicarbonatul si sarea impreuna. Combinati uleiul cu zaharul si ouale. Adaugati amestecul de ulei peste ingredientele uscate si amestecati bine.
2.Combinati miezul de nuci si alune, banana si untul intr-un vas pentru mixaj. Amestecati mixul obtinut cu celelalte ingrediente omogenizate. Pulverizati o tava pentru tort cu spray antiaderent sau ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.
3. Puneti aluatul in tava si coaceti timp de 35-40 de minute. Scoateti si lasati la racit. Turnati sos caramel peste blatul racit.
Sursa: www.ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp