Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tort de ciocolata cu fundite

ro

03 Sep, 2011 16:59 6550 Marime text

tort.jpgO reteta spectaculoasa de tort cu care veti starni invidia tuturor prietenelor. Este mult mai usor decat pare, va asiguram.

Timp de preparare:

Indelungat

Numar de portii:

12-16

Complexitate:

complex

Calorii:

538

Ingrediente principale:

ciocolata neagra, cacao, zahar, oua, faina, frisca

Ingrediente

Pentru blat:
175 g faina
100 g cacao
un praf de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
350 g zahar
3 oua mari
175 ml ulei
175 ml lapte
Pentru ganache:
450 ml frisca lichida
300 g ciocolata neagra, rupta in bucatele
cateva picaturi de extract de vanilie
Pentru decor:
2x200 g tablete ciocolata neagra


100 g fulgi de ciocolata

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti faina, cacaua, bicarbonatul si sarea intr-un castron. Amestecati zaharul inauntru. Bateti ouale cu uleiul si laptele, apoi adaugati-le peste ingredientele uscate si amestecati bine.

Puneti compozitia in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Coaceti in centrul cuptorului pentru 1 ora si un sfert - 1 ora si jumatate sau pana cand blatul devine ferm.

2. Scoateti blatul din cuptor si intoarceti-l pe un fund de lemn sau un platou de sarma. Indepartati tava, insa lasati hartia de copt lipita de blat. Lasati sa se raceasca.

3. Pentru ganache: Aduceti frisca la fierbere. Puneti bucatile de ciocolata intr-un castron si turnati frisca fierbinte, apoi adaugati esenta de vanilie. Amestecati pana se topeste ciocolata. Puteti folosi un blender sau mixer pentru a amesteca mai bine. Lasati compozitia sa se raceasca, apoi dati la frigider si lasati-o pana cand incepe sa se intareasca.

4. Pentru decor: Topiti tabletele de ciocolata la microunde sau la Bain-Marie. Turnati doua treimi din ciocolata topita pe masa sau pe blatul de lucru si intindeti-o cu un cutit lat. Folositi un spaclu pentru a amesteca ciocolata pe blat, aducand-o in centru, apoi spre margini, de mai multe ori.

5. Continuati procedura pana cand ciocolata incepe sa se intareasca.

6. Luati ciocolata de pe blat si adaugati-o peste ciocolata topita ramasa.

7. Pentru a face funditele, turnati o parte din ciocolata pe masa si intindeti-o cu un cutit lat, in forma de triunghi. Cand incepe sa se intareasca, folositi spaclul pentru a impinge ciocolata in directia opusa, ca niste falduri (vedeti imaginile de mai sus). Daca faldurile sunt prea legate, puteti sa le mai asezati pana se intareste de tot ciocolata. Repetati procedura pana cand ati folosit toata ciocolata.

8. Indepartati hartia de copt si taiati blatul racit in 3.

9. Amestecati crema tinuta la frigider pana devine usoara si pufoasa. Imartiti-o intre blaturi.

10. Tapetati tortul cu crema, pe toate partile, folosind un cutit lat.

11. Presarati fulgii de ciocolata pe marginile tortului.

12. Incepeti sa plasati funditele pe partea superioara a tortului, de la margine inspre interior, pana cand acoperiti complet tortul.

Sursa: www.ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii