Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tort de îngheţată „Tiramisu"

ro

23 Aug, 2011 02:19 4324 Marime text
tort.jpgUn tort ce aminteşte, şi o face nu doar prin nume, de celebrul desert italian. O prezentare festivă pentru un desert uşor de realizat.

Porţii: 8-12

Timp de preparare: 45 de minute (plus 4 ore la congelator)

Ingrediente:

1 kilogram îngheţată de vanilie

1 pungă pişcoturi (20-22 bucăţi)

400 ml cafea tare, slab îndulcită (espresso sau filtru)

3 linguri cacao

10 ml esenţă de rom

Opţional:

250 grame dulce de leche sau dulceaţă de lapte

200 grame stafide în ciocolată

Preparare:

Scoateţi îngheţata din congelator.

Faceţi o cafea tare (filtru, espresso sau chiar din cafea instant) şi îndulciţi-o după gust (preferabil slab).

Lăsaţi cafeaua să se răcească şi adăugaţi în ea esenţa de rom.

Pregătiţi o formă de tort cu pereţi detaşabili.

Treceţi pişcoturile prin cafeaua răcită timp de 1 secundă.

Aşezaţi pişcoturile, în picioare, în interiorul formei, de jur-împrejur.

Turnaţi jumătate din cantitatea de îngheţată între pişcoturi şi nivelaţi-o uşor.

Adăugaţi opţional un strat de dulce de leche.

Adăugaţi restul de îngheţată. Uniformizaţi.

Tăiaţi cu un cuţit excesul pişcoturilor ce depăşesc marginea formei.

Opţional, adăugaţi peste îngheţată stafide în ciocolată.

Introduceţi la rece pentru 4 ore.

Tortul de îngheţată se serveşte pudrat cu cacao din abundenţă.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii