Tort de îngheţată „Tiramisu"
Tort de îngheţată „Tiramisu"Porţii: 8-12
Timp de preparare: 45 de minute (plus 4 ore la congelator)
Ingrediente:
1 kilogram îngheţată de vanilie
1 pungă pişcoturi (20-22 bucăţi)
400 ml cafea tare, slab îndulcită (espresso sau filtru)
3 linguri cacao
10 ml esenţă de rom
Opţional:
250 grame dulce de leche sau dulceaţă de lapte
200 grame stafide în ciocolată
Preparare:
Scoateţi îngheţata din congelator.
Faceţi o cafea tare (filtru, espresso sau chiar din cafea instant) şi îndulciţi-o după gust (preferabil slab).
Lăsaţi cafeaua să se răcească şi adăugaţi în ea esenţa de rom.
Pregătiţi o formă de tort cu pereţi detaşabili.
Treceţi pişcoturile prin cafeaua răcită timp de 1 secundă.
Aşezaţi pişcoturile, în picioare, în interiorul formei, de jur-împrejur.
Turnaţi jumătate din cantitatea de îngheţată între pişcoturi şi nivelaţi-o uşor.
Adăugaţi opţional un strat de dulce de leche.
Adăugaţi restul de îngheţată. Uniformizaţi.
Tăiaţi cu un cuţit excesul pişcoturilor ce depăşesc marginea formei.
Opţional, adăugaţi peste îngheţată stafide în ciocolată.
Introduceţi la rece pentru 4 ore.
Tortul de îngheţată se serveşte pudrat cu cacao din abundenţă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp