Tort de nuci si cafea
Tort de nuci si cafeaTimp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
6-8
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
cafea, oua, zahar, nuci, unt
Ingrediente
Pentru tort:
2 linguri de esenta de cafea
175g de unt
175g de zahar brun
3 oua medii
175g de faina
100g de nuci
Pentru umplutura:
125g de unt
250g de zahar pudra
2 linguri de esenta de cafea
6-8 nuci, injumatatite
2 tavi rotunde de copt
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Amesteca toate ingredientele intr-un castron si bate-le pana se omogenizeaza. Imparte amestecul in cele doua tavi. Coace blaturile timp de 30 de minute.
3. Indeparteaza blaturile din cuptor si lasa-le la racit in tavi timp de 1 minute.
4. Pentru umplutura. Mixeaza impreuna untul, zaharul pudra si esenta de cafea pana se omogenizeaza, adaugand o lingura de apa clocotita daca mixtura este foarte groasa. Umple un sprit cu aceasta umplutura.
5. Orneaza cu spritul 6-8 floricele pe suprafata uneia dintre jumatati si foloseste restul de umplutura pentru a face un sandvis din cele doua jumatati. Pune cate o jumatate de nuca peste fiecare floare ornamentala de pe tort.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp