Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tort de nuci si cafea

ro

07 Oct, 2011 01:00 2016 Marime text
tort.jpgUn tort extrem de gustos si de energizant, perfect pentru mesele festive.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

6-8

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

cafea, oua, zahar, nuci, unt

Ingrediente

Pentru tort:
2 linguri de esenta de cafea
175g de unt
175g de zahar brun
3 oua medii
175g de faina
100g de nuci
Pentru umplutura:
125g de unt
250g de zahar pudra
2 linguri de esenta de cafea
6-8 nuci, injumatatite
2 tavi rotunde de copt

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Amesteca toate ingredientele intr-un castron si bate-le pana se omogenizeaza. Imparte amestecul in cele doua tavi. Coace blaturile timp de 30 de minute.

3. Indeparteaza blaturile din cuptor si lasa-le la racit in tavi timp de 1 minute.

4. Pentru umplutura. Mixeaza impreuna untul, zaharul pudra si esenta de cafea pana se omogenizeaza, adaugand o lingura de apa clocotita daca mixtura este foarte groasa. Umple un sprit cu aceasta umplutura.

5. Orneaza cu spritul 6-8 floricele pe suprafata uneia dintre jumatati si foloseste restul de umplutura pentru a face un sandvis din cele doua jumatati. Pune cate o jumatate de nuca peste fiecare floare ornamentala de pe tort.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii