Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:49 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tortilla cu legume

ro

25 Aug, 2011 02:51 2326 Marime text
tortilla.jpgServită cladă sau rece, tortilla cu legume este un mic dejun excelent alături de o salată de roşii sau o lingură de maioneză într-un sandviş. Simplu de preparat, ca mai toate suratele sale, tortilla cu legume reprezintă un excelent exemplu de alăturare a legumelor cu ouăle, pentru o gustare sățioasă.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

5 ouă

1/2 ardei gras roşu

1/2 ardei gras verde

1/2 dovlecel

1 ceapă medie

1 căţel de usturoi

4 linguri ulei de măsline

sare

piper

Preparare:

Curăţaţi/spălaţi legumele. Spălaţi dovlecelul, curăţaţi ceapa, curăţaţi de cotor şi seminţe ardeii graşi, curăţaţi usturoiul.

Tăiaţi legumele julienne.

Pisaţi usturoiul.

Într-o farfurie adâncă, bateţi ouăle cu sare, piper şi 2 linguri de apă rece.

Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.

Adăugaţi şi sotaţi legumele 1-2 minute.

Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi să-şi elibereze aroma 20 de secunde.

Adăugaţi ouăle şi acoperiţi tigaia cu un capac.

Lăsaţi tigaia acoperită pe aragaz la foc mic.

După ce tortilla s-a rumenit pe o parte - aproximativ 10-12 minute - întoarceţi-o pe cealaltă (vezi imaginile).

Acoperiţi şi lăsaţi-o să se rumenească şi pe cealaltă parte (cam 5-6 minute).

Tortilla cu legume se mănâncă rece (cu puţină maioneză) sau caldă (cu salată de roşii), tăiată în felii triunghiulare, asemeni celor de tort.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii