Tortilla cu legume
Tortilla cu legumePorţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
5 ouă
1/2 ardei gras roşu
1/2 ardei gras verde
1/2 dovlecel
1 ceapă medie
1 căţel de usturoi
4 linguri ulei de măsline
sare
piper
Preparare:
Curăţaţi/spălaţi legumele. Spălaţi dovlecelul, curăţaţi ceapa, curăţaţi de cotor şi seminţe ardeii graşi, curăţaţi usturoiul.
Tăiaţi legumele julienne.
Pisaţi usturoiul.
Într-o farfurie adâncă, bateţi ouăle cu sare, piper şi 2 linguri de apă rece.
Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
Adăugaţi şi sotaţi legumele 1-2 minute.
Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi să-şi elibereze aroma 20 de secunde.
Adăugaţi ouăle şi acoperiţi tigaia cu un capac.
Lăsaţi tigaia acoperită pe aragaz la foc mic.
După ce tortilla s-a rumenit pe o parte - aproximativ 10-12 minute - întoarceţi-o pe cealaltă (vezi imaginile).
Acoperiţi şi lăsaţi-o să se rumenească şi pe cealaltă parte (cam 5-6 minute).
Tortilla cu legume se mănâncă rece (cu puţină maioneză) sau caldă (cu salată de roşii), tăiată în felii triunghiulare, asemeni celor de tort.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp