Turta dulce de post
Turta dulce de post
23 Mar, 2011 22:09
ZIUA de Constanta
2096
Marime text



Ingrendiente:
Eu am facut jumatate de portie
325g faina
125g zahar
150g miere topita(sa fie lichida)
125ml ulei
1lingurita bicarbonat
1lingurita scortisoara( si cuisoare macinate, daca va place aroma)
Intr-un castron (sau la robot, ori la masina de paine) se pun ingredientele uscate (faina, zahar, bicarbonat, scortisoara) si se framanta un aluat adaugand ingredintele lichide (uleiul si mierea). Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei plastiline moi (daca vi se pare prea tare si sfaramicios mai adaugati putina apa pana obtineti consistenta de plastilina).
Cand e gata se infasoara in folie si se lasa la frigider in jur de o ora.
Aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa cam de jumatate de centimetru, si se taie cu formele. ( Eu l-am taiat patratele si l-am intins un pic mai subtire sa iasa mai multe ).
Se aseaza in tava acoperita cu foaie de copt la 175 grade cam 10-15 min.
Se scoate tava, se lasa turtitele sa se racoreasca, apoi se pot orna cu glazura de zahar. Eu ca si Irina le-am lasat simple. Sunt foarte aromate si fragede.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii