Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinete cu ciuperci si feta

ro

10 Oct, 2011 01:00 1890 Marime text
vinete.jpgStiai ca fibrele din vinete scad nivelul de colesterol din sange?

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

6

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

vinete, ciuperci, cartofi, ceapa, salvie, branza feta

Ingrediente

4 vinete
10-12 ciuperci
2 cepe rosii
2 cartofi fierti
200 g branza feta
1-2 fire de salvie
ulei
sare
piper

Mod de preparare

Taie vinetele pe jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza o parte din pulpa. Taie ceapa si caleste-o in ulei. Adauga ciupercile, curatate si tocate marunt.

Lasa pe foc ca sa se inabuse bine apoi adauga pulpa de la vinete. Mai lasa pe foc cateva minute ca sa scada bine. Potriveste gustul de sare si piper si aromatizeaza cu putina salvie tocata fin.

Umple vinetele si asaza-le intr-o tava unsa cu ulei. Din loc in loc, pune cubulete de cartofi fierti. Lasa la cuptor pana se patrunde bine vanata. Spre final, adauga cubulete de branza feta.

Sursa: Bucatarescu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii