Vită în sos de lămâie
Vită în sos de lămâieO mâncare simplă dar prietenoasă, mâncarea de vită cu sos de lămâie vine din patria lămâilor şi a iaurtului: Grecia. O reţetă pentru bucăţile tari de carne de vită care se îmblânzesc în prealabil la fiert pentru a înota în sosul proaspăt pe bază de lămâie. O vită à la grec.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute (plus timpul de fierbere al cărnii)
Ingrediente:
1,4 kilograme carne de vită fără os (pulpă)
1 ceapă
1 lămâie
4 linguri ulei de măsline
2 linguri de făină
4 linguri de iaurt gras
1 linguriţă muştar (opţional)
2 linguri mărar proaspăt tocat
2 foi de dafin
Sare
Piper
Preparare:
Fierbeţi carnea de vită, spumind des, până când este bine pătrunsă. Scoateţi carnea şi tăiaţi-o bucăţi. Strecuraţi şi păstraţi supa. Extrageţi sucul din lămâie. Curăţaţi ceapa şi treceţi-o printr-o răzătoare sau tocaţi-o foarte fin. Încingeţi uleiul într-o cratiţă. Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o 1 minut. Adăugaţi făina şi rumeniţi-o puţin fără să-şi schimbe culoarea. Adăugaţi treptat 2 căni de supă în care a fiert carnea. Mai adăugaţi supă dacă sosul este prea gros. Adăugaţi foile de dafin. Faceţi un liezon din iaurt, muştar şi zeamă de lămâie. Încorporaţi liezonul treptat în sos. Adăugaţi bucăţile de carne în sos şi lăsaţi să fiarbă totul 5 minute. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
Vita în sos de lămâie se serveşte caldă, presărată cu mărar tocat. Se pot folosi garnituri pe bază de legume, orez sau paste. Piureul de cartofi completează minunat acest fel de mâncare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp