Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:41 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cele mai ieftine şi mai oribile decoraţiuni“ Majoritatea constănţenilor respondenţi, nemulţumiţi de felul în care a arătat municipiul de sărbătorile pascale

ro

24 Apr, 2017 00:00 5207 Marime text
De Paşte, municipiul Constanţa a îmbrăcat haine de sărbătoare. Instalaţii de iluminat ornamental cu ocazia sărbătorilor pascale 2017 au fost montate în intersecţii, la sensuri giratorii şi pe bulevarde. Toate produsele decorative utilizate în iluminatul festiv au fost echipate cu sursă de lumină de tip led.
 
Contractul privind furnizarea prin închiriere, inclusiv montare-demontare, a unor produse constând în instalaţii de iluminat ornamental cu ocazia sărbătorilor pascale 2017 a fost atribuit de Primăria Constanţa societăţii Neon Lighting SRL, din Cluj-Napoca, contra sumei de 102.984 de lei.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Sunteţi mulţumiţi de felul în care a arătat municipiul Constanţa de sărbătorile pascale?“. La sondaj au participat 439 de persoane. Dintre acestea, 22% au răspuns afirmativ, în timp ce 78% s-au arătat nemulţumite.

„Bani publici aruncaţi pe apa Sâmbetei!“

Mai mult, respondenţii ne-au împărtăşit şi părerile lor cu privire la felul în care a arătat municipiul Constanţa de sărbătorile pascale. „Ţigănie şi mizerie, o ruşine de oraş“, a scris cineva care a semnat cu „fără nume“. „Bani publici aruncaţi pe apa Sâmbetei!“, ne-a spus Cami. „Avem nevoie de parcări, de mai multe spaţii verzi, vrem un oraş frumos şi curat. Consider o absurditate să dai banii pe asemenea prostii, care sunt cumpărate la suprapreţ. În România e aşa: un milion mie şi 10 lei ţie! Jalnici“, susţine Mariana. „Deplorabil. Oraşul are nevoie de curăţenie, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, nu plăţi golăneşti între găşti. Nu vor să înveţe nimic de la colegii lor de la Turda, spre exemplu, care au reuşit cu salina lor să facă oraşul cunoscut. Noi avem istorie cât cuprinde, dar nu este scoasă la iveală. Așa se întâmplă când alegi neinspirat. Ar fi multe de comentat, dar nu este timp. Să aveți o zi bună“, a comentat Ion.
 
„Cred că cei care comentează pe aici sunt membrii unor secte religioase care sunt într-o continuă încercare de a pângări religia noastră ortodoxa. Da, orașul avea nevoie de aceste decorațiuni, este sărbătoarea noastră şi vrem să o promovăm. Dragii mei, fiţi mai buni!“, a transmis Emil. „Într-un oraş mizerabil, cu parcuri pentru copii care sunt pline de rahat de câine şi jucării ruginite, ne lipseau nişte ornamente kitsch-oase cumpărate la suprapreţ. Cum să cheltuieşti atâţia bani pe nişte fiare şi beteală de Crăciun? Bani aruncaţi aiurea, ca şi multe cheltuieli ineficiente din oraşul asta“, consideră cineva care s-a semnat „Me“.

„Păcat de acest oraş-martir“

„Păcat de acest oraş-martir, de marea care ne înconjoară, de Mamaia care este plină de mizerii şi gunoaie. Nu vrem să muncim, nu ne place munca de jos şi vrem toţi să devenim directori peste noapte. Vina este a noastră, fraţilor, că nu suntem educaţi, ci plini de ură şi ne uităm urât unul la altul când mergem pe stradă. Am putea avea cel mai frumos oraş cum este Clujul, de exemplu, curat şi întreţinut. Nu avem parcuri frumoase, nu avem spitale, nu avem şcoli frumoase, străzile sunt jalnice, pline de gropi. Aruncăm pet-uri şi mucuri de ţigară peste tot, în loc să strângem poate fiecare pe părticica lui“, a transmis Elena.
 
„Constanţa cred că este cel mai urât oraş din ţară, maidanezi, mizerie de nedescris, nu ai trotuare, străzile arată jalnic. După dinastia Mazăre, oraşul a ajuns să arate mai rău decât unul din ţările din lumea a treia. Betoane, blocurile construite sunt de prost gust, fără să se respecte nişte norme. Ruşine, Făgădău, ruşine administraţiei locale“, a punctat Maria.
 
„Ouă de Paşti îmbrăcate în beteală de Crăciun. Să fim serioşi! Cineva trebuia să rupă nişte bani de la buget şi s-a găsit un motiv. Bășcălie mai mare n-am văzut nicăieri! Şi avem pretenția să fim oraș mare, niciodată cu asemenea mentalitate bolnavă!“, a menţionat Gurahan Enache.
 
„Cele mai ieftine şi mai oribile decoraţiuni pe care le-am văzut vreodată. Prosteală pe faţă. Rampe la trecerile de pietoni nu avem, dar avem decoraţiuni de 100.000 RON“, a comentat Dimoiu George. „Cel mai urât oraş din România. Păcat de portul Constanţa, de Cazino. Păcat că suntem la mare. Un oraş care ar fi trebuit să fie clasat pe locul 1 în România. Mare păcat... mizerie de nedescris şi nepăsare la cote maxime...“, susţine Anne Maria.

„Să avem un oraş curat şi frumos nu doar de sărbători“

„Păcat că nu a nins. Aşa se potriveau şi ouăle cu beteală cu atmosfera de afară“, a punctat Bogdan Chirea. „Adevărat... nu avem pe unde să mergem cu copiii cu căruţul pe trotuar“, susţine Coryna David. „Nu sunt mulţumită. Trebuie să avem un oraş curat şi frumos nu doar de sărbători“, a transmis Ageolu Dana Aruska. „Decoraţiunile au fost kitsch-oase, iar evenimentul a fost unul profund religios, nu... bășcălios. Banii trebuiau investiți în parcurile care arată deplorabil“, crede Mirela Panduru.
 
„Vulgarizarea celei mai importante sărbători a creştinismului n-ar trebui să facă subiectul unei decorări morbide“, a punctat Bogdan Kircorian. „Nimic nu se potrivea mai bine cu fața hâdă şi cenuşie a oraşului decât ouăle îmbrăcate în beteală de Crăciun, zgâriindu-ne retina!“, susţine Gabi Neagoe. „Corelaţi semafoarele, introduceţi secundarele sau nu, a câştigat cine trebuia licitaţia de mentenanţă? Rezolvaţi problema cu taximetriştii care ocupă în cele mai multe cazuri o bandă.

 
Transportul în comun e jale“, a transmis Kostas Ciota. „O persoană care nu e din Constanța m-a întrebat dacă avem mijloace de transport în comun? Când a coborât în gară, nu a găsit niciun panou care să indice traseele mijloacelor de transport in comun (unde ajung, ce numere, frecvența cu care circulă) și a spus că noroc cu cei de la maxi-taxi că opresc de câte ori face cineva un semn, însă a mai spus că nu i se pare firesc să le oprească și să întrebe unde merg până nimerește mijlocul de transport care îi trebuie“, a menţionat Mihaela Tulei.
 
„Mulţumiţi au fost cei ce au primit un astfel de contract, noi, ceilalţi, trebuie doar să plătim“, spune Marian Babu. „Orașul are mult mai multă nevoie de curățenie, de străzi asfaltate, de parcuri pentru copii, de locuri de muncă pentru tineri. Nu de niște decorațiuni care, după părerea mea, sunt oribile, adică totuși pui beteală/luminițe de Paşte? Presimt ca o să ne prindă vara fără Mamaia organizată. Constanța lui Fagadau“, susţine Andreas Mrr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii