Sondaj de Opinie 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând
Sondaj de Opinie: 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța- 24% dinbtre respondenți speră să se elimine înscrierea în învățământul primar pe baza vizei de flotant.
Astfel, elevi de la Școala 24 au fost relocați în spații puse la dispoziție la Școala nr.11, elevi de la școala 29 la Școala nr. 14 din Palazu Mare și elvi de la școala 39 în spații puse la dispoziție la Școala nr. 31.
Problema a apărut deoarece în afara copiiilor care locuiesc în vecinătatea unității de învățământ au apărut zeci de copii ai căror părinți și-au făcut vize de flotant pentru a reuși înscrierea micuților la școli „bune“.
Supraaglomerarea din școli a intrat și în atenția prefectului Județului Constanța, Silviu Coșa care a menționat în cadrul unui interviu la ZIUA Live că pregăește un plan legislativ pentru aceste domicilii scriptice, deoarece legislația trebuie modificată.
„Avem supraglomerarea din școli din cauza acelor părinți care își declară rezidența în alte zone pentru o școală mai bună.
Avem școli cu copii cu 2/3 cu rezidență și 1/3 domiciliu stabil. Pentru greșelile unor părinți nu are rost să chinuim copiii în timpul acestui an școlar. Însă, căutăm o soluție, pregătim un plan legislativ pentru aceste domicilii scriptice, legislația trebuie modificată. Sunt copii care vor să meargă la școala din cartier și nu pot din cauza celor cu viză de flotant“ – a precizat prefectul Silviu Coșa.
În acest context, ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea „Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?“.
60% dintre respondenți sunt convinși că problema nu se va rezolva curând, în timp ce 24% speră să se elimine înscrierea în învățământul primar pe baza vizei de flotant.
13% speră să se găsească o soluție, în schimb 3% spun că nu îi interesează problema.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Sondaj de opinieCredeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp