Sondaj de opinie 69% dintre participanţi, nemulţumiţi de modul în care au gestionat autorităţile locale codul portocaliu
Sondaj de opinie: 69% dintre participanţi, nemulţumiţi de modul în care au gestionat autorităţile locale
25 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3044
Marime text
Codul portocaliu de viscol şi ninsoare sub imperiul căruia s-a aflat, săptămâna trecută, şi judeţul Constanţa a demonstrat încă o dată că şi această iarnă ne-a luat pe nepregătite.
Reprezentanţii autorităţilor locale şi ai instituţiilor abilitate să intervină în astfel de situaţii au anunţat că au elaborat diverse planuri de acţiune, iar utilajele şi stocurile de materiale antiderapante au fost asigurate. Însă, după intrarea în vigoare a codului portocaliu, evenimentele nedorite au început să se producă. Autoturisme înzăpezite sau care au derapat din cauza poleiului, drumuri acoperite de nămeţi şi închise, zeci de localităţi fără curent electric şi apă potabilă. În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat, pe data de 18 ianuarie, un sondaj cu întrebarea „Sunteţi mulţumiţi de modul în care au gestionat autorităţile de la Constanţa codul portocaliu?“.
Dintre cei 386 de participanţi la sondaj, 69% au declarat că nu sunt mulţumiţi de modul în care au gestionat autorităţile de la Constanţa situaţiile generate de codul portocaliu, iar 31% dintre respondenţi au răspuns afirmativ.
Sondajul s-a încheiat pe data de 24 ianuarie.
Mai mult, unii dintre participanţii la sondaj au ţinut să laude sau să critice autorităţile constănţene pentru modul în care au acţionat.
„Am venit de la Braşov spre Constanţa exact când era codul în vigoare. Deşi zăpadă era peste tot, până la Urziceni, drumul era curat. La Urziceni, surpriză! Drumul era închis de poliţie. Am întrebat dacă ne dă drumul, dacă se face convoi cu sărăriţa sau lama în faţă. Răspunsul a fost următorul: «Nu ştim, dacă vine lama, facem, dar dacă nu vine, nu vă dăm drumul». Cei de la Infotrafic nu ştiau nici ei. 20 de minute mai târziu, se dă drumul la coloană cu maşina de poliţie în faţă, fără lamă sau utilaj de la CNADR. Drumul către Slobozia era curat, dar nu s-a dat cu sare sau nisip, deci era patinoar, fără zăpadă. La Slobozia spre Drajna, am făcut convoi (noi, cetăţenii), am plecat 18 km spre Drajna. Drumul era uscat, nu era zăpadă, dar iar nu s-a dat cu nimic, nici cu sare, nici cu nisip. Plecăm în coloană spre Feteşti. Drumul la fel: curat, dar nu se acţionase cu nimic, deşi era polei. La intrarea în judeţul Constanţa, zăpada era de 3-5 cm pe carosabil, dar era neagră, deoarece se acţionase cu material antiderapant. Deci după 3-4 km în judeţul Constanţa, drumul devine negru, zăpada topită curgea la vale. Bravo autorităţilor constănţene. Ruşine CNADNR, ruşine poliţiei şi autorităţilor de la Urziceni şi Feteşti“, a comentat Viovis, pe data de 19 ianuarie.
„Este o ruşine să dai cu sare la ora 8 dimineaţa. Asta spune tot. Fără comentarii!“, susţine un cititor care a semnat cu numele Botoacă.
„Nu am cum să fiu mulţumit. Consider că ISU ar trebui dotat cu tehnică şi oameni, să fie finanţaţi de către stat, iar aceştia să îşi facă treabă. Nu licitaţii, firme private care încasează banii şi nu fac mai nimic. Nu licitaţii măsluite pe care le câştigă «firmele de casă». Înainte de 1989 erau ierni mai aspre şi nu erau problemele de acum, în condiţiile în care nici tehnica nu era aşa avansată“, ne-a scris Alexe.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii