Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:02 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 80 la sută dintre respondenți nu sunt de acord cu introducerea unei noi taxe auto

ro

31 Dec, 2017 00:00 2605 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanța a derulat, în perioada 18 - 30 decembrie, un sondaj de opinie cu tema „Credeți că este momentul ca în România să fie introdusă o nouă taxă auto?“, pe fondul declarațiilor făcute de Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, care a precizat că, până în luna aprilie a anului 2018, am putea avea o nouă taxă auto, în locul timbrului de mediu.
 
La acest sondaj au participat 323 de cititori, iar dintre aceștia, un număr foarte mare, mai exact 80%, s-au arătat împotriva introducerii unei noi taxe auto, în timp ce doar 20% dintre cititori au considerat că este nevoie de o astfel de taxă.
 
Unul dintre participanții la sondaj a postat un comentariu în care susține că ar trebui introdusă o astfel de taxă pentru anumite autovehicule:
 
„Ar trebui introdusă o taxă auto pentru autovehiculele provenite din alte țări. Nu se face diferența între un autoturism autohton (fabricat în țară, chiar și second hand) și unul venit de afară. De fapt, problema este câți bani se strâng la buget, acesta este motivul pentru care și impozitul anual se va dubla la auto cu motoare mici, care sunt majoritare“, a comentat Iulian pe pagina ZIUA de Constanța.
 
Potrivit ministrului Grațiela Gavrilescu, noua taxă auto va fi „conform directivelor europene“. „Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu ştiu cum va ieşi forma finală a acestei penalităţi pentru maşinile care vor polua şi sper ca, în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri şi cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem şi o formă finală. Principiul va fi acelaşi, adică «poluatorul plăteşte!». Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie“, a mai spus Graţiela Gavrilescu.
 
Taxa auto pentru autovehiculele la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. Atunci, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii. Timbrul de mediu a fost eliminat începând cu 1 februarie 2017.
 
Citește și:
 
Sondaj de opinie 

Credeţi că este momentul ca în România să fie introdusă o nouă taxă auto? 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii