Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie A început noul an universitar. Cel mai întâlnit sfat dat studenților din anul I pentru o cât mai bună integrare academică

ro

06 Oct, 2024 17:00 155 Marime text
Universitatea „Ovidius” Constanța (foto cu rol ilustrativ). Sursa: ZIUA de Constanța
  • În această săptămână a avut loc deschiderea anului universitar 2024/2025, un moment emoționant pentru toți studenții din țară, indiferent de an, dar mai ales pentru „boboci”.
 
În această săptămână a avut loc deschiderea anului universitar 2024/2025, un moment emoționant pentru toți studenții din țară, indiferent de an, dar mai ales pentru „boboci”.
 
Ei au făcut cunoștință cu noii colegi, cu noii profesori și cu un mediu nou, diferit față de cel cu care erau familiarizați în timpul gimnaziului sau liceului.
 
De asemenea, ei se obișnuiesc în această perioadă și cu gospodăritul pe cont propriu, pentru că, asemenea anilor trecuți, mulți tineri au ales să plece de acasă pentru a-și continua studiile în alte orașe.
 
În contextul în care studenții din primul an sunt supuși unei serii de schimbări semnificative în viața lor, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea:
 
Ce sfaturi le dați studenților din anul I pentru o cât mai bună integrare în mediul academic?
  • Să meargă la toate cursurile și să învețe din timp pentru examene
  • Să socializeze cât mai mult cu noii colegi
  • Să se implice în activități extracuriculare pentru a cunoaște oameni noi
  • Niciun sfat anume
 
După o săptămână și 109 răspunsuri primite, situația arată astfel: 72% votat prima variantă, 10% au votat variantele 3 și 4, iar 8% au ales varianta a doua.


 
De asemenea, am așteptat și comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fătă atacuri la persoană ori limbaj licențios.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii