Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de Opinie Bugetul alocat pregătirilor pentru școală, depășește suma de 200 de lei. Câți părinți recondiționează rechizitele de anul trecut

ro

08 Sep, 2024 17:00 138 Marime text
eelevi. Foto: ZIUA de ConstanțaPe 9 septembrie va suna din nou clopoțelul în școlile din România, iar elevii și preșcolarii vor reveni în clase pentru un nou an școlar. Dacă pentru bobocei va fi emoția unui nou început, pentru ceilalți va fi emoția revederii cu colegii și cadrele didactice.

Ca în fiecare an în această perioadă marile magazine au expus la loc de cinste o varietate foarte mare de rechizite, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte necesare pentru a începe cu dreptul anul școlar.

Din păcate de multe ori bugetul familiei are de suferit după această primeneală, astfel că de cele mai multe ori părinții elevilor încearcă să facă un refresh prin garderoba și rechziitele vechi pentru a scuti o cheltuială de multe ori inutilă.

De asemenea, Primăria Constanța a ales să nu mai distribuie rechizitele obișnuite la început de an școlar pentru a reduce cheltuielile de la bugetul local în vederea continuării proiectelor derulate de aceasta.

În acest context ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Ce buget ați alocat pregătirilor pentru noul an școlar?“.

Au răspuns sondajului 74 de cititori, iar cei mai mulțI, 39% au menționat că au alocat un buget de peste 200 de lei pentru pregătirile de școală. 38% au precizat că nu au cheltuit nimic ci au preferat să recondiționeze rechizitele folosite și în anul școlar trecut.

De asemenea, 11% dintre respondenți au menționat că suma alocată pregătirilor pentru noul an școlar se încadrează între 100 și 200 de lei, în timp ce 12% au precizat că suma alocată este sub 100 de lei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii