Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Care ar trebui să fie prioritatea principală în cadrul reabilitării bulevardului Mamaia de la Pescărie până la ieșierea din Constanța?

ro

18 Aug, 2024 17:00 241 Marime text
bulevardul Mamaia. Sursa foto - google.maps
  • Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța – Zona Pescărie și limita administrativă a UAT Municipiul Constanța cu UAT Orașul Năvodari“ este implementat de Primăria Constanța.
  • În cadrul proiectului, se vor reconfigura mai multe sensuri giratorii și se va desființa cel dintre Bulevardul Mamaia și accesul către Hotelul Condor. 
  • Valoarea investiției este estimată la aproximativ 40 de milioane de euro, TVA inclus, iar perioada propusă pentru implementare este de 18 de luni.

Primăria Constanța continuă modernizarea bulevardului Mamaia de la Pescărie până la ieșirea din oraș, în prezent fiinf finalizată proiectarea. Vorbim despre proiectul „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța – Zona Pescărie și limita administrativă a UAT Municipiul Constanța cu UAT Orașul Năvodari“. 

 În luna mai a fost emisă și autorizația de construire nr. 403 pentru „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța – Zona Pescărie și limita administrativă a UAT Municipiul Constanța cu UAT Orașul Năvodari“, document valabil doi ani.

În cadrul proiectului, se vor reconfigura mai multe sensuri giratorii și se va desființa cel dintre Bulevardul Mamaia și accesul către Hotelul Condor. 

De asemenea, se va interveni asupra arterei rutiere, astfel încât să se asigure o utilizare cât mai eficientă a spațiului drumului, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul și adaptării la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

În cadul proiectului de reabilitare a Bulevardului Mamaia din stațiune se vor implementa următoarele: reamenajarea tramei stradale, crearea de căi de rulare dedicate mijloacelor de transport în comun și a pistelor pentru biciclete, stații pentru transportul în comun, îmbunătățirea facilităților pentru pietoni (trotuare, culoare de traversare inclusiv pentru persoane cu dizabilități), realizarea de marcaje și indicatoare.

Valoarea investiției este estimată la aproximativ 40 de milioane de euro, TVA inclus, iar perioada propusă pentru implementare este de 18 de luni.

În acest context, ZIUA de Constanța lansează un sondaj de opinie cu următoarea întrebare:



Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 

PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
  


Chițac se ascunde în spatele GDPR. Comisiile de recepție pentru bulevardele reabilitate pe bani grei, ținute la secret de Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii