Sondaj de opinie Ce cred respondenţii despre simularea Evaluării Naţionale
Sondaj de opinie: Ce cred respondenţii despre simularea Evaluării Naţionale
25 Mar, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
1887
Marime text
Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat, în perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale 2019 pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care au participat, în premieră, şi elevii clasei a VII-a. Printre cerinţele pe care elevii de clasa a VII-a le-au avut de rezolvat la română se numără realizarea rezumatului unui basm şi redactarea unei compuneri despre o activitate extraşcolară.
Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat sondajul de opinie cu următoarea întrebare: Credeţi că simularea Evaluării Naţionale are efecte pozitive asupra situaţiei şcolare a elevilor?
La sondaj au participat 170 de persoane. 51% susţin că simularea Evaluării Naţionale are efecte pozitive asupra situaţiei şcolare a elevilor, iar 49% cred contrariul.
„Nu înţeleg de ce se insistă atât. Cine vrea să înveţe învaţă, cine nu, să se pregătească să fie culegător de căpşuni sau spălător de vase. Auzeam că unul de la asociaţia elevilor îi îndeamnă pe aceştia să dea foile goale sau să scrie porcării. Pentru ce să cheltuie statul, din banii noştri, pe nişte indivizi care au cu totul alte scopuri în viaţă decât să se instruiască?“, a comentat o cititoare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii