Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Ce măsuri credeți că ar trebui luate pentru a preveni pe viitor inundațiile care au lovit estul Moldovei?

ro

15 Sep, 2024 17:00 313 Marime text
Inundatii. Foto: facebook/Meteoplus
  • Cinci persoane și-au pierdut viața, iar două persoane sunt date dispărute (în localitățile Pechea și Costache Negri, din județul Galați). 
  • Potrivit situației centralizate, în ultimele 24 de ore, au fost afectate 28 localități din 7 județe (Argeș, Bacău, Galați, Iași, Neamț, Timiș și Vaslui), unde s-a intervenit pentru salvarea a 320 persoane.
  • De asemenea, au fost afectate parțial sau total peste 5.000 de gospodării și peste 15.000 persoane.  

Cinci morţi, sute de persoane evacuate, mii de case avariate, zeci de drumuri naţionale şi judeţene închise în județele Galați și Vaslui.  Toate acestea sunt efectele devastatoare ale ciclonului Boris care a lovit puternic România, provocând inundaţii istorice în estul Moldovei.

Peste 250 de oameni au fost salvaţi de pompieri din casele inundate, unii la limită. Alţii s-au urcat pe acoperişuri şi au strigat disperaţi după ajutor. 12 localităţi au fost acoperite aproape în totalitate de ape. Iar pericolul nu a trecut, pentru că hidrologii au prelungit codul roşu de inundaţii până astăzi, la ora 14.00.

Potrivit situației centralizate, în ultimele 24 de ore, au fost afectate 28 localități din 7 județe (Argeș, Bacău, Galați, Iași, Neamț, Timiș și Vaslui), unde s-a intervenit pentru salvarea a 320 persoane. De asemenea, au fost afectate parțial sau total peste 5.000 de gospodării și peste 15.000 persoane.

Totodată, 5 persoane și-au pierdut viața, iar două persoane sunt date dispărute (în localitățile Pechea și Costache Negri, din județul Galați). Circulația rutieră a fost afectată din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil pe trei drumuri naționale (DN 25 și DN 24D – Galați, DN 26 – Vaslui) și pe 11 drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 242H, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254 și DJ 255).

În acest context ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:



De asemenea, așteptăm și comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fătă atacuri la persoană ori limbaj licențios.

PRECIZĂRI:

 Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Numărul morților crește în Galați! Încă o persoană găsită decedată în urma inundațiilor


Inundații devastatoare în Galați! Una din persoanele dispărute, găsită în viaț
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii