Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:16 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Cititorii ZIUA de Constanţa au votat - se impune mărirea salariilor în serviciile de ambulanţă

ro

23 Oct, 2017 00:00 1656 Marime text
În perioada 16 - 22 octombrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie cu întrebarea: „Consideraţi că se impune mărirea salariilor în serviciile de ambulanţă?“
 

Sondajul s-a încheiat pe data de 22 Octombrie 2017

73% dintre cei care au participat la sondaj cred că se impune mărirea salariilor în serviciile de ambulanţă. Asta în timp ce 13% dintre respondenţi sunt împotriva acestei măsuri. De asemenea, 14% dintre cei care au participat la sondaj cred că momentan nu este oportună luarea acestei măsuri.
 
În mediul online, sondajul a adunat sute de comentarii. Redăm, în continuare, câteva dintre opiniile celor care au participat la sondaj:
 
Pacient: „De ce nu ar fi oportună solicitarea acestor oameni? Dacă ţi-e rău, chemi ambulanţa, leşină unul pe stradă, chemi ambulanţa, găseşti un drogat, chemi ambulanţa, accidente cu nemiluita, chemi ambulanţa. Nu e cazul să mai enumerăm. Avem nevoie de aceşti oameni, iar ei au nevoie de echipamente, materiale cu care să poată interveni şi, nu în ultimul rând, de ambulanţe dotate cu aparatură şi medici, fraţilor. Plătiţi medicii cu salarii cum au pensionarii ăştia ultimi, cu zeci de mii de lei, ca să nu mai plece din ţară. În străinătate, când merg «bogătaşii» să se trateze, tot pe mâna medicilor români ajung“.
 
Marian: „Da, sunt de acord. Cei care salvează vieţi trebuie să aibă salarii pe măsură“.
 
Ioana: „Ies în stradă pentru salarii mai mari. Nu cer ceva imposibil“.
 
În acest context amintim că, săptămâna trecută, sindicatele din serviciile de ambulanţă au pichetat Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii, dar şi Ministerul Finanţelor Publice. Sindicaliştii reclamă scăderea veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017.
 
O altă nemulţumire a sindicaliştilor vizează starea şi situaţia parcului de ambulanţe din serviciile publice.
 

Sindicaliştii mai reclamă şi lipsa de continuitate în achiziţia anuală de suplimentare şi înlocuire a ambulanţelor, program demarat în 2007, întreruperea achiziţiilor de ambulanţe în semestrul I al anului 2015 - privind achiziţia ultimului lot de 300 de ambulanţe din contractul-cadru multianual, care a expirat în iunie 2015, incapacitatea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Interne de a încheia un nou acord-cadru pe patru ani pentru serviciile publice de ambulanţă şi SMURD, proiect demarat în august 2015. Nu în ultimul rând, sindicaliştii reclamă deficitul de personal în serviciile publice de ambulanţă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii