Sondaj de opinie Credeți că Armata Română ar putea face față unei eventuale crize militare în Europa de Est?
Sondaj de opinie: Credeți că Armata Română ar putea face față unei eventuale crize militare în Europa de
24 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3594
Marime text
- Campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari
- Conform unor date, în acest moment, România are 70.000 de militari activi
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează o campanie suplimentară de recrutare şi selecţie, pe locurile rămase neîncadrate anul trecut, pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Conform unor date, în acest moment, România are 70.000 de militari activi, dar numai 60.000 în rezervă, cifră considerată total insuficientă pentru o capacitate robustă de răspuns militar în caz de criză.
Potrivit MApN, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari – maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi, rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea şi Vrancea. Iniţial, în luna iulie a anului trecut, MApN a scos la concurs 775 de locuri de rezervist voluntar şi în alte zone ale ţării, dar 331 s-au ocupat deja.
General-locotenent (rtr.) Virgil Bălăceanu, președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), în cadrul interviului acordat DefenseRoamania despre starea Armatei, a ridicat și foarte importanta problemă a rezervei armatei și a recuperării decalajului uriaș prin amendamente esențiale aduse legii privind pregătirea populației pentru apărare. Noul pachet legislativ propune 4 luni în termen pe bază de voluntariat, astfel încât România să reușească o refacere a rezervei Armatei la nivelul de bază al soldaților și gradaților.
În contextul actual al crizei geopolitice din Europa de Est, privind tensiunile dintre Rusia și NATO, cât și o eventuală invazie în Ucraina, cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu umătoarea întrebare:
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Ministrul Apărării. România să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei
Anunţul făcut de SUA şi Franţa de a-şi întări prezenţa militară în România, este „o veste bună“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii