Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeți că este o idee bună închiderea Zonei Peninsulare cu bariere?

ro

29 Nov, 2021 00:00 3913 Marime text
  • Odată cu închiderea efectivă a zonei, au început să apară părerile pro și contra acestei măsuri.
  • De aemenea, pe parcursul săptămânii trecute au existat și proteste, în fața Primăriei Constanța, din partea rezidenților, pentru a se obține suspendarea regulamentului până la perfectarea acestuia, însă fără rezultat.
 
La data de 15 noiembrie 2021, Zona Peninsulară din Constanța a fost închisă de autoritățile publice locale, punându-se astfel în aplicare hotărârea de consiliu local prin care a fost aprobat Regulamentul de acces pentru Peninsulă.
 
Odată cu închiderea efectivă a zonei, au început să apară părerile pro și contra acestei măsuri.
 
Printre argumentele celor care aprobă existența barierei se numără faptul că astfel se vor proteja pavelele folosite pentru a restaura infrastructura zonei, dar și faptul că, în orașele mari din Europa și din lume, centrele istorice sunt, cu precădere, zone exclusiv pietonale.
 
De partea celalaltă, cei mai mulți dintre cei care se plâng de existența barierelor reclamă faptul că, în zonă, sunt foarte multe persoane în vârstă pentru care copiii sau rudele nu mai pot asigura deplasarea cu autoturismele personale către unitățile medicale, faptul că cele mai multe dintre aceste persoane nu maipot beneficia de serviciile de schimbare a buteliei la care apelau până în prezent, dar și faptul că, în cazul unui deces, mașina mortuară menită să transporte defunctul la capelă (în Peninsulă nu există) trebuie anunțată cu 72 de ore înainte, pentru a se putea obține permisul de acces.
 
De aemenea, pe parcursul săptămânii trecute au existat și proteste, în fața Primăriei Constanța, din partea rezidenților, pentru a se obține suspendarea regulamentului până la perfectarea acestuia, însă fără rezultat.
 
În întreg acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea
 



Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 
Citește și:

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară nu a fost suspendat. Constănțenii au scandat sub ferestrele Primăriei Constanța - „Să vă fie rușine”! (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii