Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Este mai productivă munca de la birou decât cea de acasă?

ro

13 Dec, 2021 00:00 2091 Marime text
  • Ambele, atât munca de acasă, cât şi cea de la birou, vin cu avantaje şi dezavantaje. 

Pandemia a schimbat multe, printre care și multor persoane. Am limitat  pe cât posibil ieşirile la supermarket-uri, dar, mulţi dintre noi au început să lucreze de acasă.
 
Munca de acasă este productivă, atât timp cât eşti o persoană disciplinată şi tratezi cu seriozitate task-urile.

Dacă îţi surâde idee de a lucra de acasă, cred că, înainte de toate, este preferabil să evaluezi avantajele şi dezavantajele, să vezi care îţi sunt priorităţile şi nevoile.
 
În ceea ce privește munca de la birou, trebuie să respecţi, printre altele, și un program fix. Totuşi, există şi companii care le permit angajaţiilor să aibă un program flexibil, de exemplu să ajungă la muncă mai devreme/mai târziu, în funcţie de nevoile omului. Spaţiul poate să fie ok sau nu prea, căldura mai multă sau mai puţină, oamenii mai faini sau mai ursuzi. Aceste aspecte nu le putem controla. Le luăm la pachet cu jobul.

Dar, un mare avantaj vis a vis de munca de birou, este cunoașterea de oameni noi de toate tipurile, se leagă prietenii, se conturează găşti care-şi petrec împreună pauzele, schimbă idei, păreri, etc. Angajaţii remote au şi ei colegi, dar virtuali. Interacţionează, dar prin intermediul unui ecran. Pentru unii, lipsa interacţiunii umane poate fi apăsătoare. Pentru introvertiţi, de exemplu, aceste joburi, de acasă, sunt ideale.

Ambele, atât munca de acasă, cât şi cea de la birou, vin cu avantaje şi dezavantaje. În funcţie de felul nostru de a fi sau de ceea ce ne dorim într-un anumit moment al vieţii este posibil să preferăm jobul de acasă sau pe cel de la birou.

În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:



 

Sursa foto: Unsplash
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii