Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:16 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Majoritatea constănțenilor participanți, mulțumiți că s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar

ro

26 Nov, 2018 00:00 1554 Marime text
ZIUA de Constanța a derulat, în perioada 19-25 noiembrie, un sondaj de opinie cu întrebarea „Sunteți mulțumiți că în Constanța s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar?“.
 
53% dintre cei care au participat la sondaj sunt mulțumiți că s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Asta în timp ce 47% s-au arătat împotriva acestei măsuri.
 
Amintim că, de la jumătatea acestei luni, în Constanța s-a reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Pentru recuperarea autoturismului, proprietarul trebuie să suporte cheltuielile de ridicare, în valoare de 450 de lei, transportul, în sumă de 120 de lei, și depozitarea, care costă 60 de lei pe zi.
 
De menționat că autoturismele vor fi depozitate într-un spațiu situat pe strada Badea Cârțan, care aparține Ecosal. Ridicarea autoturismelor se va face cu o autospecială achiziționată și operată de societatea Confort Urban SRL.
 
Activitățile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar în zonele nepermise din municipiul Constanța se efectuează pe durata a 24 de ore. Ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezența unor persoane sau a animalelor de companie.
 
Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane sau a animalelor de companie în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau a punerii în executare a măsurii tehnico-aministrative de ridicare. Nu se va dispune ridicarea vehiculului aparținând unei instituții care desfășoară o acțiune de intervenție sau misiune cu caracter de urgență.
 
Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziția de ridicare de către agentul constatator, polițistul rutier/polițistul local. Polițiștii rutieri sau locali care au constatat staționarea sau oprirea neregulamentară a vehiculelor vor executa fotografii / filmări video din care să rezulte data, ora, minutul și locul, numărul de înmatriculare al vehiculului în cauză, și, când este cazul, indicatorul de interzicere a staționării.
 
Polițistul rutier sau local întocmește procesul-verbal de constatare a contravenției conducătorului auto, dacă acesta se prezintă la vehicul înaintea finalizării operațiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehiculului se consideră finalizată în momentul în care toate cele 4 roți ale vehiculului ridicat se află pe platforma autospecialei de ridicări.

 
Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deținere sau utilizare a vehiculului în cauză. Vehiculul va fi predat conducătorului auto după ce acesta va completa o declarație prin care va menționa, sub semnătură, faptul că vehiculul i-a fost restituit în starea inițială.
 
Depozitarea autovehiculelor se va face în spații corespunzătoare. Operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport și depozitare descarcă vehiculul și îl plasează cu atenție în depozit și răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operațiunilor de ridicare, transport și depozitare în condițiile prevăzute de lege.
 
Pe perioada depozitarii vehiculelor, acestea se află în paza operatorului până la momentul eliberării, operatorul având obligația să ia măsurile ce se impun pentru asigurarea pazei vehiculelor.
 
Restituirea vehiculelor ridicate se efectuează pe bază de proces-verbal de restituire, de către operator, în care se consemnează și starea vehiculului la momentul restituirii, dacă persoana care se prezintă pentru ridicare îndeplinește cumulativ următoarele condiții: face dovada dreptului de proprietate, deținere/utilizare a vehiculului ridicat; face dovada achitării cheltuielilor reprezentând contravaloare operațiunilor de ridicare, transport și depozitare; comunică în scris datele de identificare ale persoanei care a staționat neregulamentar, completând și semnând o declarație care va fi trimisă polițistului rutier sau local care a dispus ridicarea vehiculului.
 

În situația în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau de deținătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării se demarează procedura instituită de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii