Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord să călătorească spre litoral cu trenul, în detrimentul autovehiculelor

ro

11 Aug, 2024 17:00 156 Marime text


Constanța este destinația de vacanță favorită a turiștilor din întreaga țară. Acest lucru poate fi observat cu ușurință în trafic, unde se adună mașini cu numere de înmatriculare din toate județele. Aceeași aglomerație se înregistrează inclusiv în stațiunile de pe litoral. De aceea, pe DN39 se formează cozi interminabile, la intrarea în localități. Nu mai vorbim că locurile de parcare sunt pline, iar de aceea pe toate străzile, inclusiv pe trotuare, sunt parcate mașini, iar pietonii sunt nevoiți să meargă tot pe carosabil.
 
Într-un sondaj recent de opinie realizat de cotidianul ZIUA de Constanța,  cu întrebarea dacă, în vârf de sezon, călătoria cu trenul spre litoral oferă mai multă siguranță, rezultatele au arătat un interes semnificativ din partea cetățenilor.
 
Potrivit datelor colectate, 60% dintre respondenți au susținut necesitatea utilizării Trenurilor Soarelui, evidențiind preocuparea pentru siguranța participanților la trafic și a pietonilor, cât și pentru fluidizarea traficului. Doar un număr de 40% de procente susține contrariul.
 
 
Sondajul a fost realizat în contextul supraaglomerării traficului de pe șoselele din județul Constanța, dar și a numărului de accidente înregistrate în ultima perioadă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Sondaj de opinie 67% dintre respondenți nu participă la concerte sau festivaluri vara aceasta

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii