Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori?
Sondaj de opinie: Sunteți mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile
21 Apr, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1574
Marime text
- Miercuri, pe 17 aprilie 2024, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sălile de jocuri de noroc vor fi scoase din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, aceasta vizând și aprobarea OUG prin care se vor modifica taxele și contribuțiile pentru industria jocurilor de noroc, potrivit știripesurse.ro
Miercuri, pe 17 aprilie 2024, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sălile de jocuri de noroc vor fi scoase din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, aceasta vizând și aprobarea OUG prin care se vor modifica taxele și contribuțiile pentru industria jocurilor de noroc, potrivit știripesurse.ro.
”Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009”, arată comunicatul Administrației Prezidențiale.
Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea unor niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, interzicerea băuturilor alcoolice în locaţii, înfiinţarea unui registru al companiilor şi sediilor, precum şi majorarea garanţiilor depuse de companii, obligaţia operatorilor de a avea sediul social în România.
Reamintim că în data de 9 aprilie 2024, Camera Deputaților a adoptat legea care prevede ca sălile de jocuri de noroc din localitățile cu sub 15.000 de locuitori să fie închise.
„Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor, va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii în paralel cu ședința de plen a Camerei Deputaților, pentru a dezbate, în regim de urgență, prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care distruge familii, distruge familii și care face extrem de de mult rău României.
În ședința de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localitățile din România nu se va mai putea desfășura acest tip de activitate. Vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc. Este o primă lege, o lege care închide toate păcănelele în localitățile sub 15.000 de locuitori, mărește amenzile substanțial și în perioada următoare vom adopta și celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea și eliminarea din marile orașe”, a spus Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților.
El afirma că legea reprezintă un prim test pentru piață.
„Vrem să vedem și cum reacționează industria la prima lege, să vedem cum marii avocați plătiți cu foarte mulți bani, cu care am tot fost amenințați în ultimele luni de zile, să vedem cum reacționează la prima lege și ne vom adapta pentru a doua. Sau că vorbim despre publicitatea în această industrie, care și ea trebuie reglementată și restricționată substanțial. Astăzi vom da prima mare lovitură industriei jocurilor de noroc. O facem din scurt, de pe azi pe azi, astfel încât să producem o mare surpriză și să facem un mare bine României.
Toate amendamentele au fost depuse în această dimineață. Alte modificări putem accepta dacă sunt de bun augur. Este un prim test, o primă lovitură. În funcție de cum va reacționa piața, pentru că intrarea în vigoare este în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică până la finalul lunii aprilie. Vom vedea cum va reacționa industria, pentru că din punctul nostru de vedere, la consecințele trecute în această lege (..) nu au cum să nu o facă. Vedem și ne adaptăm pe parcurs”, a încheiat Simonis.
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii