Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea celebrelor bariere în Stațiunea Mamaia?
Sondaj de opinie: Sunteți de acord cu reintroducerea celebrelor bariere în Stațiunea Mamaia?
28 Apr, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
2493
Marime text
- Barierele fuseseră montate în aprilie 2002 la ambele intrări în staţiune. Taxa fost sistată în 2006, fiind considerată ilegală, însă Radu Mazăre a atacat decizia judecătorilor şi a câştigat procesul printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Constanţa, iar în 2007 taxa de barieră a fost reintrodusă.
Autoritățile din Veneția au introdus o taxă de 5 euro pentru accesul în celebrul oraș, taxă menită, potrivit autorităților, să protejeze patrimoniul istoric de turismul excesiv.
Taxa a stârnit multe controverse, unii dintre localnici, citați în presa internațională, arătând că la baza taxei s-ar afla, de fapt, tot aspecte comerciale.
În acest context, constănțenii își amintesc, poate, de renumitele bariere aflate la intrarea în stațiunea Mamaia, care permiteau accesul netaxat al localnicilor, dar care se ridicau pentru turiști doar în urma achitării taxei de acces în stațiune.
Celebrele şi mult blamatele bariere din Mamaia au dispărut în sfârşit, în 2010!
Barierele fuseseră montate în aprilie 2002 la ambele intrări în staţiune.
Taxa fost sistată în 2006, fiind considerată ilegală, însă Radu Mazăre a atacat decizia judecătorilor şi a câştigat procesul printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Constanţa, iar în 2007 taxa de barieră a fost reintrodusă.
În cele din urmă, în 2010, taxa controversată a fost anulată printr-o hotărârea a Consiliului Local Constanţa.
Întâi au fost ridicate gheretele angajaţilor care încasau banii.
În 2016 a venit rândul demolării cu totul a barierelor.
Reprezentanții Primăriei Constanța au înlăturat în aprilie 2016 scuarurile de la intrările în stațiunea Mamaia care deserveau, în trecut, stațiile de taxare.
În contextul creionat de introducerea taxei de acces în Veneția, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Primăria cheamă utilizatorii de maşini în leasing să le dea legitimaţii de acces la bariere
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii