Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Veți participa la petrecerea de Halloween organizată de Primăria Constanța?

ro

20 Oct, 2024 17:00 212 Marime text
Dovleac de Halloween (foto cu rol ilustrativ). Sursa: pexels
  • Ca un scurt istoric, sărbătoarea are origini celtice și de-a lungul secolelor a fost preluată de mai multe popoare din lumea occidentală. Simbolismul ei constă în celebrarea tuturor sfinților, în țările în care predomină creștinismul occidental – catolic și protestant
 
După cum știm de foarte mulți ani, pe 31 octombrie se sărbătorește Halloween-ul, o sărbătoare foarte populară în Statele Unite ale Americii, împrumutată și de țara noastră, chiar dacă se bucură de mai puține aprecieri față de cum stă situația peste ocean.
 
Ca un scurt istoric, sărbătoarea are origini celtice și de-a lungul secolelor a fost preluată de mai multe popoare din lumea occidentală. Simbolismul ei constă în celebrarea tuturor sfinților, în țările în care predomină creștinismul occidental – catolic și protestant.
 
Dacă în SUA știm că sărbătoarea este marcată prin costume, prin decorațiunea casei într-un stil horror, prin cioplirea dovlecilor sau prin colindat, trebuie spus că în ultimul deceniu, cel puțin, și în România s-au făcut diverse activități pentru a atrage lumea spre această sărbătoare.
 
În aces sens, anul acesta, în perioada 2-3 noiembrie, Primăria Constanța a anunțat o mare petrecere de Halloween pe bulevardul Tomis.
 
Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, terasele și cafenelele dintre Miga și Capitol vor intra în joc și vor crea decorul perfect, transformând bulevardul într-un loc plin de culoare și mister, unde vrăjitoarele, pirații, vampirii și animale fantastice vor prinde viață.
 
„Pregătiți-vă costumele de Halloween, pentru că vă așteaptă concursuri deosebit de interesante și amuzante, în același timp: cel mai reușit, cel mai înfricoșător, cel mai mic participant, cel mai amuzant, cel mai original, cel mai inspirat costum, iar premiile vor fi numeroase și atrăgătoare.

Și surprizele nu se opresc aici. Copiii, dar și părinții, costumați în cele mai amuzante și înfricoșătoare personaje, sunt invitați să participe la multe activități captivante: flashmob, ateliere și activități interactive sau parada costumelor.

Pregătiți-vă pentru un weekend plin de distracție, aventuri și magie, ideal pentru a crea amintiri speciale alături de cei dragi“, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 

 
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile sau motivarea votului dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datel or cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii