Sondaje de opinie 49% dintre respondenți sunt de părere că cea mai bună variantă ar fi desemnarea și susținerea unui candidat unic al Coaliției pentru alegerile prezidențiale
Sondaje de opinie: 49% dintre respondenți sunt de părere că cea mai bună variantă ar fi desemnarea și susținerea
22 Dec, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
162
Marime text
- Printre obiectivele viitorului Guvern este și stablitarea calendarului pentru organizarea în 2025 a alegerile prezidențiale
- După primele discuții, s-a luat în considerare și posibilitatea unui candidat unic pentru funcția de președinte, dar până acum nu au fost anunțate nume concrete
PSD, PNL și UDMR continuă negocierile în vederea formării Guvernului. Chiar dacă discuțiile nu s-au finalizat, în cele din urmă cele trei formațiuni trebuie să stabilească o propunere de premier până vor ajunge la Cotroceni.
Menționăm revenirea PSD la masa negocerilor de coaliție după ce în urmă cu câteva zile a anunțat că se retrage și susține un guvern pro-european.
Reamintim că între timp USR a anunțat că „în principiu”, parlamentarii formaţiunii ar vota un guvern pro-european, dar depinde cine sunt premierul şi miniştrii.
Printre obiectivele viitorului Guvern este și stablitarea calendarului pentru organizarea în 2025 a alegerile prezidențiale.
După primele discuții, s-a luat în considerare și posibilitatea unui candidat unic pentru funcția de președinte, din partea partidelor care vor forma Coaliția de guvernare dar până acum nu au fost anunțate nume concrete.
În acest context, În acest context, cotidianul Ziua de Constanța a organizat sondajul cu tema:
„Noua coaliţie de guvernare care se va forma ar trebui să aibă candidat unic la prezidenţiale?
La sondajul au participat 150 de cititori. 49% dintre respondenți sunt de părere că cea mai bună variantă ar fi desemnarea și susținerea unui candidat unic, 42% consideră că fiecare partid ar trebui să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale iar un procent de 9% nu știu sau nu au dorit să răspundă la chestionar.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale
Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Sondaje de opinie Noua coaliţie de guvernare care se va forma ar trebui să aibă candidat unic la prezidenţiale?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii