Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaje de opinie „Frontierele aeriene și maritime sunt doar picătura dintr-un ocean. Credeți că România va adera la Schengen și pe cale terestră în 2024?”

ro

14 Jan, 2024 17:00 1309 Marime text
  • Tările membre ale Uniunii Europene au aprobat pe 30 decembrie 2023, în unanimitate, intrarea graduală a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie, după ce Austria, ultima ţară din UE-27 care se opunea acestei măsuri, şi-a ridicat veto-ul
  • Decizia înseamnă că, începând din martie, controalele la frontierele interne aeriene şi maritime cu aceste două ţări - care au aderat la UE în 2007 - vor fi ridicate, Austria, Bulgaria şi România angajându-se, de asemenea, să convină ulterior, nu se știe însă când, asupra unei date pentru încetarea controalelor terestre.
  • România va fi parte cu drepturi depline în Air Schengen și în Sea Schengen, însă așteptările românilor erau legate de aderarea la Schengen cu granițele terestre, cum ar fi fost normal, după 12 ani de așteptare
  • Tratatul Schengen prevede ridicarea controalelor la frontierele dintre statele membre, care acoperă în prezent 4,3 milioane de kilometri pătraţi şi 423 de milioane de cetăţeni din 27 de ţări europene
 

Tările membre ale Uniunii Europene au aprobat pe 30 decembrie 2023, în unanimitate, intrarea graduală a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie, după ce Austria, ultima ţară din UE-27 care se opunea acestei măsuri, şi-a ridicat veto-ul.

Decizia înseamnă că, începând din martie, controalele la frontierele interne aeriene şi maritime cu aceste două ţări - care au aderat la UE în 2007 - vor fi ridicate, Austria, Bulgaria şi România angajându-se, de asemenea, să convină ulterior, nu se știe însă când, asupra unei date pentru încetarea controalelor terestre.
 
România și Bulgaria vor fi parte cu drepturi depline în Air Schengen și în Sea Schengen, însă așteptările românilor erau legate de aderarea la Schengen cu granițele terestre, cum ar fi fost normal, după 12 ani de așteptare.

Tratatul Schengen prevede ridicarea controalelor la frontierele dintre statele membre, care acoperă în prezent 4,3 milioane de kilometri pătraţi şi 423 de milioane de cetăţeni din 27 de ţări europene (23 de state membre ale UE şi 4 din afara UE). 
 

În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Austria, referitor la aderarea României în Schengen „Ar fi greșit în acest moment să se dea undă verde pentru aderarea și cu frontierele terestre”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii