Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

135 de ani de la alipirea Dobrogei la România

ro

31 Oct, 2013 07:22 2024 Marime text
Muzeul Marinei Române şi Asociaţia Europeană Interaxe va invită sâmbătă, 2 noiembrie, la manifestările de închidere ale proiectului: "Aspectele identitare şi conservarea tradiţiilor de peste an la comunităţile etnice dobrogene. Interferenţe culturale la aromâni, tătari, bulgari, ruşi-lipoveni, germani şi ceangăi". Evenimentul este dedicat împlinirii a 135 de ani de la alipirea Dobrogei la ţară. 

Manifestarea va avea loc la Muzeul Marinei Române, în sala de conferinţe "Clio", începând cu ora 12.30. Cele şase comunităţi se vor reuni într-o întâlnire inedită, oferind un spectacol interetnic realizat din povestiri, cântec şi joc. 

În acest context se va lansa broşura "Ghidul călătoriilor interetnice" - o culegere de povestiri despre oameni şi întâmplări din memoria fiecărei comunităţi, povestiri culese şi redactate de către tinerii etnici din fiecare grup, ca urmare a micii cercetări realizate în localităţile de origine. De asemenea, se vor proiecta documentarele realizate în cadrul proiectului în localităţile grupurilor participante, care vor evidenţia elemente specifice (obiceiuri, momente semnificative din trecut), emblematice pentru identitatea fiecărui grup.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii