Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

150 de radare nedetectabile au fost distribuite politiei rutiere din tara

ro

20 Feb, 2010 20:35 1106 Marime text

Aproape 450 de radare nedetectabile de dispozitivele comercializate pe piaţa românească vor fi distribuite poliţiei rutiere din toată ţara, din care 150 au ajuns deja în judeţe în care rata accidentelor grave este foarte ridicată, au declarat oficiali ai IGPR potrivit NewsIn.

Potrivit unor oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în momentul de faţă, 150 de astfel de radare nedetectabile au fost distribuite de la începutul anului, în judeţe în care rata accidentelor grave este foarte ridicată, iar până la sfârşitul lunii martie toate unităţile de poliţie rutieră vor fi echipate.

Noileaparate radar sunt montate pe autoturisme Dacia Logan şi sunt capabile să filmeze 60 de ore neîntrerupt. Astfel, se monitorizează orice fel de greşealăîn trafic, inclusiv comportamentul poliţistului.

Echipamentele de supraveghere video a traficului sunt ultraperformante, susţin oficialii IGPR, iarîn funcţie de poziţionare, nu pot fi detectate de aparatele antiradar sau sunt detectate prea târziu. Practic,antiradarele care se găsesc pe piaţă pot detectanoile radare ale Poliţiei de la aproximativ 20 de metri, când deja este prea târziu.

Sursele mai sus citate au explicat, pentru NewsIn, că radarele sunt dotate cu telecomenzi, astfel încât poliţistul care a oprit un şofer în trafic poate acţiona pornirea camerei cu telecomanda, pentru continuarea supravegherii traficului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii