Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:09 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

22 foști sau actuali aleși locali, în vizorul ANI

ro

26 May, 2015 21:29 1718 Marime text
 
Primarii din Mioveni, Argeş, şi Huedin, Cluj, au fost găsiţi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese, alături de alţi 20 de aleşi locali, potrivit unui comunicat al agenţiei.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD), a fost găsit în conflict de interese administrativ şi penal, ANI constatând şi indicii privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.

Georgescu a semnat două contracte în valoare totală de 9.042.500 lei privind finanţarea activităţilor din cadrul Programului "Promovarea Sportului de Performanţă", contracte încheiate între Consiliul Local Mioveni şi Clubul Sportiv Dacia Mioveni, în cadrul căruia primarul a deţinut calitatea de Preşedinte al Consiliul Director (în perioada 19 decembrie 2001 - 06 iulie 2010).

Totodată, ANI a constatat că şi viceprimarul oraşului Mioveni, Aurel Costache, a fost în conflict de interese administrativ, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la deliberarea şi adoptarea hotărârilor Consiliului Local Mioveni privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru anii 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2013 (în anexele acestor hotărâri, fiind prevăzute la capitolul bugetar "Cultura, recreere şi religie", subcapitolul "Sport", sume din care s-a finanţat activitatea Clubului Sportiv Mioveni).

Clubul Sportiv Mioveni este persoană fizică de drept privat în cadrul căreia Aurel Costache deţine calitatea de membru asociat (începând cu data de 08 august 2006) şi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Director (în perioada 25 septembrie 2006 - 23 aprilie 2011).

Primarul din Huedin, Mircea Moroşan (PDL), a fost găsit în conflict de interese administrativ, întrucât a semnat dispoziţia prin care s-a aprobat numirea soţiei sale în funcţia de manager al Spitalului Orăşenesc Huedin. În această calitate, soţia lui Moroşan a încasat, în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2013, salarii 140.715 lei.

De asemenea, primarul comunei Pieleşti, judeţul Dolj, Dan-Viorel Dică s-a aflat în incompatibilitate în perioada 5 septembrie 2008 - 31 martie 2013, întrucât a deţinut şi calitatea de membru al Consiliului de administraţie al Școlii Gimnaziale nr. 2 din localitate.

Totodată, primarul comunei Livezile, judeţul Alba, Octaviu-Daniel Irimie, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 31 martie 2011, întrucât deţine, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de comerciant persoană fizică.


Din acelaşi motiv au fost găsiţi în incompatibilitate şi primarul comunei Izbiceni, judeţul Olt, Mircea Velica, începând cu data de 13 august 2009, şi edilul din comuna Nojorid, judeţul Bihor, Mircea Mihai Crainic, în perioada 04 februarie 2009 - 16 septembrie 2014.

Primarul comunei Işalniţa, judeţul Dolj, Ovidiu Aurelian Flori, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 octombrie 2009 - 4 iulie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar (mandatul 2008 - 2012), respectiv cu cea de primar (mandatul 2012 - 2016), şi funcţia de administrator al S.C. Servicii Publice Işalniţa S.R.L.

Mai mult, primarul comunei Drânceni, Vaslui, Gelu Pecheanu, a fost găsit în conflict de interese administrativ, întrucât în perioada exercitării mandatului de primar (2008 - 2012), a încheiat un contract de concesiune având ca obiect explotarea unei suprafeţe de 75,22 ha, proprietate privată a comunei Drânceni, cu întreprinderea individuală a fiului său. Pe baza contractului, în perioada 2011 - 2013, întreprinderea a beneficiat de subvenţii APIA de 94.301 lei.

Fostul primar al comunei Drăgoeşti, judeţul Vâlcea, Emilian Isuf, a fost găsit în conflict de interese administrativ, întrucât, în timpul mandatului, a semnat, la data de 18 mai 2010, un contract prin care a dat în arendă suprafaţa de 171 ha (islazuri comunale) către Asociaţia Locală a Crescătorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din Comuna Drăgoeşti, asociaţie în cadrul căreia deţine calitatea de membru fondator, precum şi funcţia de preşedinte al Comitetului de Conducere.


ANI a constata că fostul primar al comunei Drajna, Teleorman, Mihai Gavrilă, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 - 27 iunie 2012, întrucât a deţinut şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale în Adunarea Generală a S.C. Apacons S.R.L. Drajna.

Viceprimarul comunei Fărcăşeşti, Gorj, Vasile Mihai, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iulie - 23 septembrie 2013, întrucât a deţinut şi funcţia de administrator al S.C. MIDI CRI IMPEX S.R.L.

De asemenea, viceprimarul oraşului Sebiş, judeţul Arad, Radu Demetrescu, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deţine, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Viceprimarul comunei Crîmpoia, Olt, Ioan Ciolcan, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 - 19 septembrie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul S.C. Dinamic Prodcom S.R.L.

Viceprimarul comunei Şuncuiuş, judeţul Bihor, Florin-Viorel Brîndaş, se află în stare de incompatibilitate, întrucât, deţine începând cu data de 19 februarie 2009 şi funcţia de administrator al S.C. Pojorîta S.R.L. De asemenea, el s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioadele 19 iunie 2008 - 5 august 2013, respectiv, 19 iunie 2008 - 21 iunie 2010, interval în care acesta a deţinut simultan cu funcţia de viceprimar şi funcţia de administrator al S.C. Floris Turism S.R.L., respectiv calitatea de comerciant persoană fizică.

În cazul său, ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât Brîndaş a omis declararea calităţii de membru în organele de conducere, administrare şi control ale societăţilor comerciale.

Constantin Rusu, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ion Neculce, Iaşi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2012 - 12 ianuarie 2015, întrucât a deţinut şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local.

Gavrilă Roman, consilier local al oraşului Brezoi, Vâlcea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 - 25 septembrie 2014, întrucât S.C. Gimarnic S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul său deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator) a emis către Primăria Oraşului Brezoi facturi fiscale pentru prestare de servicii, în valoare totală de 54.014 lei.

Daniel Ionuţ Anghelina, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cetate, Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 - 2016), întrucât S.C. Cetate Junior S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator, iar soţia sa, calitatea de asociat) a furnizat o serie de produse pe bază de factură, în valoare de totală de 37.092 de lei către Primăria Comunei Cetate.

Mihaela Codruţa Popescu, consilier local în cadrul Consiliului Local Orşova, Mehedinţi, a fost în conflict de interese administrativ, întrucât a participat la şedinţele consiliului local, respectiv, la dezbaterea şi aprobarea a patru hotărâri prin care s-a decis acordarea unor facilităţi pentru S.C. Floricola S.A. (societate comercială în cadrul căreia deţine funcţia de inginer chimist, şi de la care obţine venituri de natură salarială în calitatea de angajat cu contract individual de muncă).

Roman Boca, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei, Suceava, a fost în conflict de interese administrativ, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier local 2008 - 2012, în calitate de membru în Comisia pentru amenajarea teritoriului şi urbanism, a avizat favorabil aprobarea proiectului urbanistic de detaliu privind construirea unei policlinici (P.U.D. depus de către S.C. Dorna Medical S.R.L., al cărei asociat unic şi administrator este soţia sa). Mai mult, el a participat la dezbaterea şi aprobarea proiectului de hotărâre de consiliu privind aprobarea PUD-ului.

Ion Dogaru, consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Panciu, Vrancea, a fost găsit în conflict de interese administrativ, întrucât a participat la şedinţele consiliului în cadrul cărora au fost alocate fonduri pentru obiectivul de investiţii "Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din oraşul Panciu", respectiv a luat parte la dezbateri, exercitându-şi dreptul de vot, şi, de asemenea, a semnat procesele – verbale de şedinţă încheiate.

Ulterior, în perioada 2009 - 2012, S.C. Siprod S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta a deţinut în perioada 20 decembrie 1991 - 01 iulie 2013 calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator), a încheiat cu Primăria Oraşului Panciu cinci contracte de lucrări în baza cărora primăria a efectuat plăţi către S.C. Siprod S.R.L., în valoare totală de 1.951.564 de lei, ca urmare a derulării obiectivului de investiţii "Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din oraşul Panciu".

Ion Tomescu, fost consilier local al Oraşului Găeşti, Dâmboviţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, întrucât, la data de 13 iulie 2011, cabinetul său de avocatură a încheiat un contract de asistenţă juridică cu Primăria Oraşului Găeşti.

De asemenea, el a fost şi în conflict de interese administrativ, întrucât a participat şi a votat în mod favorabil la adoptarea hotărârii consiliului local privind împuternicirea Cabinetului Individual de Avocatură "Tomescu Ion" să reprezinte Consiliul Local Găeşti în diverse dosare juridice, cu un onorariu convenit în cuantum de 5.000 de lei.



Sursa: integritate.eu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii