Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:31 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va rămâne doar o amintire A început demolarea fabricii de pâine de la ICIL, deţinută de SC Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

ro

11 Nov, 2016 14:33 10484 Marime text

Azi a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA. Un excavator lucrează de zor în curtea fostei fabrici de la ICIL.
 
Construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa, fabricii de pâine nr. 2 na rămâne o amintire.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, actele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.


A funcţionat peste 50 de ani

Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA, a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa. Construcţia care urmează să fie demolată are regim de înălţime parter şi două etaje, iar anexele perimetrale au regim de înălţime parter. Clădirea a fost proiectată în anul 1958 şi se află în funcţiune de peste 50 de ani. După analiza efectuată asupra clădirii, au fost depistate mai multe degradări.
 
Dezafectarea clădirilor la care se face referire în memoriul depus la APM Constanţa are ca obiect desfiinţarea construcţiilor şi a instalaţiilor nefuncţionale existente pe amplasament, a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze, a reţelelor de energie electrică, aeriană şi subterană, precum şi a tuturor utilajelor care au făcut parte din fluxul tehnologic. Lucrările de demolare vor fi executate în vederea eliberării amplasamentului pentru noi destinaţii. Conform datelor disponibile, suprafaţa terenului este de 8.455 mp. Suprafaţa construită propusă demolării este de 3.745 mp.




Despre Dobrogea Grup SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent, firma este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Firma este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu 0,0034% din capitalul social.
 
În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală, conform codificării CAEN, constă în „fabricarea produselor de morărit”.
 
Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară


Sursa foto: ZIUA de Constanta

Citeşte şi:

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii