Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inceput Târgul Gaudeamus, la Mamaia

ro

19 Aug, 2010 16:24 1203 Marime text

Cea de-a doua ediţie a Târgului "Gaudeamus" Mamaia, organizat de Radio România - echipa Gaudeamus şi Radio Constanţa, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, le prezintă cititorilor, în perioada 18-22 august, producţiile recente a 47 de edituri, într-o mare expoziţie cu vânzare amenajată în pavilionul expoziţional mobil de pe faleza din faţa clădirii Radio Vacanţa, din Mamaia.

Din bogata ofertă a ediţiei din acest an pot fi menţionate, în afara celor mai noi şi de succes apariţii editoriale ale marilor edituri din România, nu mai puţin de 16 evenimente atractive, lansări şi prezentări de carte şi publicaţii, cafenele literare şi concursuri interactive pentru public pachete promoţionale şi discount-uri importante la achiziţionarea de carte.

Printre surprizele evenimentului cultural se numără concursurile, adresate atât ascultătorilor Radio Vacanţa aflaţi pe recepţie, cât şi vizitatorilor târgului şi Tombola Gaudeamus. Ediţia din acest an le oferă vizitatorilor posibilitatea să-şi exprime opiniile şi să-şi stabilească propriile ierarhii privind participanţii şi cărţile prezentate, vizitatorii-cumpărători putând a se înscrie, pe baza buletinului de vot completat corect, la Tombola "Gaudeamus".

Serile "Gaudeamus" vor mai cuprinde dezbateri despre piaţa de carte românească şi despre avantajele crizei asupra cititorilor, printre invitaţi aflându-se Denisa Comănescu, Nicolae Prelipceanu, Ioan Holban şi Oreste Teodorescu, care îşi va lansa, sâmbătă, de la ora 17,45, cartea "Codul lui Oreste".

Târgul poate fi vizitat între orele 16,00 - 24,00, în cadrul Caravanei "Gaudeamus", cititorii şi editorii fiind încurajaţi să doneze cărţi în "Coşul Târgului", manifestare inclusă în proiectul "Cărţile se întorc acasă", care vizează dotarea bibliotecilor comunale şi şcolare din aria de acoperire a Radio Constanţa.

Preşedintele de onoare al târgului, Cristina Tamaş, a declarat că ziua de astăzi va fi dedicată fenomenului literar de la malul mării. În această seară, de la ora 18,30, "Întâlnirile Gaudeamus" îi aduce în faţa publicului pe membrii Clubului Artelor "Solteris" din Mangalia, la o dezbatere despre literatură şi artă în oraşele mici, moderată de scriitoarea Emilia Dabu, iar, de la ora 20,00, publicul este invitat la o "Cafenea literară" cu tema "Piaţa de carte românească în actualul context al crizei. O analiză a fenomenului editorial în ansamblu", moderată de directorul editurilor "Ovidius University Press" şi "Ex Ponto", Ioan Popişteanu.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii