Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inventat „Facebook“ de Constanţa

ro

19 Apr, 2011 01:06 2705 Marime text
ionut.jpgIonuţ Leescu, un student de 24 de ani, a creat un portal pentru comunitatea tinerilor înscrişi la universitatea de la malul mării. De pe site-ul studentpenet.ro studenţii pot descărca cursuri, referate, orare, pot citi şi posta anunţuri de mică publicitate sau ştiri.

În urmă cu doi ani, studentul de la Informatică Ionuţ Leescu (24 de ani) a avut o idee inedită: să creeze un site dedicat comunităţii studenţeşti din Constanţa. „După un mic studiu de piaţă am ajuns la concluzia ca aşa ceva nu există. M-am apucat de lucru şi astfel am reuşit să realizez site-ul", povesteşte tânărul informatician.

În câteva luni, Ionuţ a creat site-ul www.studentpenet.ro, singurul portal dedicat în exclusivitate studenţilor înscrişi la facultăţile din Constanţa. Cu doar un simplu click, utilizatorii pot descărca cursuri, referate, orare, pot citi şi posta anunţuri de mică publicitate şi chiar citi ştiri diverse, totul la liber. Încă din primele luni de la creare, site-ul lui Ionuţ s-a bucurat de o mare popularitate în rândul studenţilor.

Zilnic, peste 2.000 de utilizatori îl accesează. „La început am crezut că nu voi avea prea mare succes cu acest site, însă am rămas uimit în momentul în care am văzut că studenţilor le place să utilizeze site-ul pe care eu l-am creat", se mândreşte informaticianul.

Socializare doar pentru studenţi

Văzând că portalul se bucură de o mare popularitate, Ionuţ s-a gândit să-l facă mult mai interactiv. Astfel, a decis ca site-ul său să devină o adevărată reţea de socializare doar pentru studenţi, asemenea Facebook-ului. „Este o reţea de socializare pentru studenţi. Aici pot comunica doar studenţii care sunt înscrişi la facultăţile din Constanţa", explică Ionuţ.

Reţeaua de socializare a fost înfiinţată în urmă cu o lună şi are până în momentul de faţă peste 400 de membri. Cei care o folosesc pot comunica mult mai uşor şi pot afla ştiri despre comunitatea studenţească. Mai mult decât atât, utilizatorii pot posta poze, informaţii personale şi comentarii.

De vorbă cu profii

Mai mult decât atât, reţeaua de socializare creată de Ionuţ le permite studenţilor să discute online cu profesorii lor. Cadrele didactice au o secţiune creată special unde îşi pot crea conturi cu ajutorul cărora postează anunţuri despre cursuri şi examene, suporturi de curs şi publicaţii. Totodată, le stau la dispoziţie studenţilor cu toate problemele pe care aceştia le au cu privire la viaţa din cadrul facultăţilor. „Aici studenţii au şansa să fie ascultaţi de către profesorii lor. Ei stau de vorbă şi discută despre toate problemele pe care le întâmpină", adaugă Ionuţ.

Tânărul spune că iniţiativa sa este de fapt un prim pas în dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul studenţilor. „Este un îndemn şi pentru ceilalţi colegi să se implice în proiecte utile. Site-ul este complex: are şi o secţiune destinată profesorilor, unde îşi pot publica articole, există şi un ghid al studentului unde pot fi găsite discounturile pe care firmele le oferă studenţilor, se pot posta anunţuri, este şi o secţiune de joburi, burse de studiu, sfaturi pentru webdesign sau IT şi un forum", mai spune Ionuţ.



Cătălin Eremia (24 de ani) este în primul an de masterat şi studiază Ingineria Mecanică. El este şi unul dintre membrii comunităţii studenţeşti din Constanţa care a decis să folosească reţeaua de socializare de pe site-ul creat de Ionuţ. A avut parte numai de avantaje. „Eu am postat multe anunţuri pe site şi chiar mi-a fost de folos. Cu ajutorul lui am reuşit să vând multe produse şi să fac rost de bani, pentru că viaţa de student este dificilă", spune tânărul încântat.

"Este o reţea de socializare pentru studenţi. Aici pot comunica doar studenţii care sunt înscrişi la facultăţile din Constanţa. Este un îndemn şi pentru ceilalţi colegi să se implice în proiecte utile.'
Ionuţ Leescu
student

Despre Ionuţ


A terminat trei ani de facultate la Universitatea Ovidius şi a vrut să ofere ceva în schimb. Spune că a afost încântat de educaţia pe care a primit-o aici, iar anul trecut, s-a decis să împărtăşească acest lucru şi celorlalţi studenţi constănţeni, fie că studiază la universitatea de stat sau la cele private.

Sursa: Adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii