Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:25 13 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL s-a întâlnit cu operatorii economici de pe litoral

ro

18 Jul, 2016 14:09 1862 Marime text
Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea- Litoral au organizat la sfârşitul săptămânii trecute o întâlnire de lucru cu utilizatorii de plajă care au încheiat contracte de închiriere în urma licitaţiei publice a sectorului de plajă Năvodari II.
                
În cadrul întâlnirii dintre operatorii de plajă şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral au fost prezentate şi dezbătute prevederile contractuale şi obligaţiile legale ce decurg din exploatarea plajelor.  Specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral  au solicitat utilizatorilor de plajă puncte de vedere şi implicarea activă în elaborarea  proiectului de actualizare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru plajele aferente Unităţii Administrativ Teritoriale Năvodari, se arată într-un comunicat de presă al ABADL.

Agenţii economici au anunţat că au început demersurile înfiinţării unei Asociaţii a Utilizatorilor de Plajă pentru zona Năvodari ce urmează să facă propuneri legislative, să-i reprezinte în realaţia cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral şi cu celelate instituţii publice.
 
Referitor la întrebările legate de partea de utilităţii operatorii de plajă au fost înştiinţaţi că potrivit legii 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă “autorităţile administraţiei publice locale pe a căror raza teritorială se află plajele cu destinaţie turistică au obligaţia să asigure lucrările de canalizare şi alimentare cu apă  până în zona limitrofă plajei cu destinaţie turistică”.

De asemenea, operatorii de plajă au mai ridicat problema gardului de beton înalt de aproximativ 60 de cm care a fost ridicat odată cu realizarea promenadei de către primăria Năvodari, printr-un proiect european, iar accesul turiştilor către plajă se face la distanţe foarte mari cu trepte improvizate, ce nu permit accesul persoanelor cu dizabilități. Mai mult decât atât şi accesul utilajelor pentru ecologizare, ridicarea deşeurilor, alimentarea beach –barurilor, etc. este îngreunat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii