Acesta a fost desertul mâncat de Apostoli la Cina cea de Taină
Acesta a fost desertul mâncat de Apostoli la Cina cea de Taină
11 Jul, 2016 07:57
ZIUA de Constanta
3565
Marime text
Se crede că la Cină cea de Taină apostolii ar fi mâncat Charoset, un desert constând într-o combinaţie de mere tocate mărunt şi nuci pisate, cărora li se adaugă stafide strivite, curmale, scorţişoară şi miere.
Se pare că acest desert, dacă este consumat în mod regulat, poate alungă durerile de inimă, ne scapă de calculii renali şi biliari, ajută glanda tiroidă hipoactivă, ajută la îndepărtarea petelor de pe piele, vindecă acneea, psoriazisul, herpesul şi insomnia. Ba chiar se spune că luptă cu cancerul şi împotriva infecţiilor cu candida.
Chiar dacă istoricul acertui desert este foarte dezbătut, fiecare dintre ingrediente luate în parte având proprietăţi deosebite pentru sănătate, nu ar strica să îl includeți în meniul dvs şi să îl consumați cel puţin o dată pe săptămână. Alături de cereale, poate fi o foarte bună variantă pentru micul dejun.
Modul de preparare este următorul:
Se freacă bine mierea cu scorţişoara, treptat adăugăm cubuleţele de mere (care lasă puţin suc; mărul poate fi dat şi pe răzătoare), apoi adăugăm curmalele mărunţite, stafidele (spălate şi înmuiate puţin) şi nucă mărunţită. Toate se amestecă bine, se lasă 5 minute, după care se poate servi.
Se pare că acest desert, dacă este consumat în mod regulat, poate alungă durerile de inimă, ne scapă de calculii renali şi biliari, ajută glanda tiroidă hipoactivă, ajută la îndepărtarea petelor de pe piele, vindecă acneea, psoriazisul, herpesul şi insomnia. Ba chiar se spune că luptă cu cancerul şi împotriva infecţiilor cu candida.
Chiar dacă istoricul acertui desert este foarte dezbătut, fiecare dintre ingrediente luate în parte având proprietăţi deosebite pentru sănătate, nu ar strica să îl includeți în meniul dvs şi să îl consumați cel puţin o dată pe săptămână. Alături de cereale, poate fi o foarte bună variantă pentru micul dejun.
Modul de preparare este următorul:
Se freacă bine mierea cu scorţişoara, treptat adăugăm cubuleţele de mere (care lasă puţin suc; mărul poate fi dat şi pe răzătoare), apoi adăugăm curmalele mărunţite, stafidele (spălate şi înmuiate puţin) şi nucă mărunţită. Toate se amestecă bine, se lasă 5 minute, după care se poate servi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii