Achiziții de sezon Vulpi polare, cei mai noi „locatari“ de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa (galerie foto)
Achiziții de sezon: Vulpi polare, cei mai noi „locatari“ de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa
29 Dec, 2017 19:28
ZIUA de Constanta
2378
Marime text
Cei mai noi „locatari“ de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sunt două vulpi polare, femelă și mascul, care au fost aduse acum câteva zile.
Achizițiile de sezon ale Complexului au în jur de doi ani. În curând, familia lor se va mări, întrucât femela urmează să nască.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Achizițiile de sezon ale Complexului au în jur de doi ani. În curând, familia lor se va mări, întrucât femela urmează să nască.
Potrivit Wikipedia, Vulpea polară (Vulpes lagopus) este o specie de animale carnivore din familia Canidae, care trăiesc în regiunile polare de tundră. Animalul este adaptat la clima rece, având o blană deasă, iar talpa labelor fiind acoperită cu blană. Lungimea vulpilor este între 65 și 90 de cm, având înălțimea de circa 30 cm. și o greutate de 5 kg. Femelele sunt aproape la fel de mari ca masculii. Culoarea vulpilor diferă după anotimp, vara având culoarea blănii neagră pe spate și picioarele fiind de culoare brună, pe când iarna, culoarea de camumflaj albă, alb-cenușie. Vulpile polare au botul și urechile scurte, blana deasă le permite vulpilor să supraviețuiască la temperaturi scăzute ce ating -80 °C.
Aceeași sursă specific faptul că vulpele polare trăiesc de obicei în emisfera nordică, la nord de cercul polar (Scandinavia, Insula Spitzbergen, Islanda, Rusia de Nord, Canada de Nord, Alaska și Groenlandra). Habitatul lor fiind regiunile de tundră, putând fi văzute și pe gheața Oceanului Arctic, se presupune că în căutare de hrană, vulpile pot parcurge distanțe de peste 2000 de km.
Hrana vulpilor constă din lemingi (Lemmus lemmus) sau alte rozătoare polare (Lemmus sibiricus, Microtus oeconomus, Myodes rufocanus). Mai consumă și insecte, fructe, ouă și pui de păsări, ca și cadavre de animale, fiind un însoțitor al urșilor polari.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii