Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiunile MDRT de pe litoralul romanesc

ro

08 Aug, 2010 18:36 1049 Marime text

În vederea modernizării litoralului românesc şi pentru creşterea atractivităţii acestuia, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului dezvoltă parteneriate cu autorităţile publice locale. Întrucât unul dintre obiectivele ministerului este ca gradul de ocupare în staţiunile de pe litoral să fie asemănător în toată perioada sezonului estival, nu doar în week-end-uri,  pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în zona de litoral a României, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, ministerul a alocat, în perioada 2009-2010, peste 10 milioane de euro pentru 16 proiecte de investiţii, referitoare la: amenajarea falezei litorale; construirea unor pontoane pentru ambarcaţiuni de agrement; construirea, reabilitarea şi modernizarea de porturi turistice de agrement; construirea şi modernizarea de spaţii şi dotări pentru activităţi de agrement, culturale şi de divertisment şi amenajarea unor centre de prevenţie, tratament medical primar şi a punctelor de salvamar.

În plus, MDRT a direcţionat în judeţele Constanţa şi Tulcea fonduri importante din programele de alimentare cu apă şi refacere a drumurilor de interes local.

Recent, MDRT a asigurat finanţare pentru fluidizarea traficului spre sudul litoralului, prin crearea de noi legături rutiere, consolidarea şi asfaltarea drumurilor judeţene care leagă Medgidia de localităţile 23 August şi Mangalia, prin Topraisar, Amzacea şi Pecineaga.

În lunile iunie şi iulie au fost somate în vederea desfiinţării 25 de construcţii care funcţioneză fără autorizaţie în staţiunile Costineşti, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud şi Năvodari. Aproximativ 150 de construcţii (terase, chioşcuri, panouri publicitare etc.) au fost demolate de minister sau de proprietar la somaţia ministerului, în staţiunile Vama Veche, Neptun, 2 Mai, Mamaia, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Saturn, Năvodari, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud.

În cursul anului 2010, MDRT a organizat 490 de acţiuni de control, în cadrul cărora au fost verificate 816 unităţi de primire turistică. Verificările s-au finalizat cu 119 amenzi, în valoare totală de 1.069 mil. lei, 147 avertismente, 15 declasificări şi 18 suspendări sau retrageri de licenţe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii