Actualizarea listei cu ţările care necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor
Actualizarea listei cu ţările care necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor
08 Mar, 2016 09:59
ZIUA de Constanta
2500
Marime text
În continuare, rămâne obligatorie vaccinarea persoanelor care călătoresc dinspre Afganistan, Nigeria, Pakistan şi Somalia. Aceste persoane nu au dreptul să părăsească teritoriul ţărilor respective, indiferent de punctul de trecere frontieră (rutier, naval, aerian), fără documentele care să ateste vaccinarea antipolio. În caz contrar, autorităţile de frontieră ale acestor ţări au dreptul să interzică părăsirea teritoriului. Pentru evitarea acestor situaţii, cetăţenilor din ţările respective, care solicită viza pentru România, li se va solicita carnetul internaţional de vaccinări, în care este înregistrată efectuarea vaccinării.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet dedicate: http://www.insp.gov.ro/index.php/poliomielita, http://www.cnscbt.ro/index.php/ebola-k2, http://www.who.int/ihr/9789241596664/en, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- ana 23 Feb, 2017 21:47 Grija mare, pediatrul meu din Spania (care are o experienta vasta la cei 65 de ani ai sai plus practica in America Latina si aici in Spania) mi-a spus urmatorul lucru cand l-am intrebat ce parere are despre vaccinuri: Ca el recomanda vaccinarea, insa considera ca vaccinurile orale sunt periculoase si de aceea se vand in special in tarile slab dezvoltate, pentru ca cei de acolo nu isi permit sa cumpere injectabil ( si bineinteles a intalnit copii cu efecte adverse dupa administrarea vaccinurilor orale).
- o femeie 23 Feb, 2017 15:37 caut vaccinul anti poliomielita, cel oral, care a ajutat in ultimile 50 de ani scaderea incidentei bolii. ultima data costa doar 1-2 dolari doza. Nu vreau sa dau 50 euro pe un injectabil, si mai ales ca e musai sa fac 5 doze pt activare.