Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul.ro Cum explică Irina Pînzariu, de la Primăria Constanţa, blocarea conturilor lui Mazăre

ro

19 Aug, 2014 06:50 3458 Marime text
Edilul-şef Radu Mazăre s-a ales cu toate conturile personale blocate de Fisc, dar şi cu poprire pe conturile Primăriei pe care o conduce, după ce a refuzat să pună în aplicare 76 de decizii definitive şi irevocabile în dosare funciare.

Astfel, municipalitatea Constanţa a fost sancţionată cu circa 2.000.000 de lei, însă, în şapte ani, nu a plătit niciun leu la Fisc.
Primăria Constanţa are de achitat la stat peste două milioane lei, prin sentinţe definitive şi irevocabile pronunţate de instanţă, în perioada 2007 - 2013. Suma însumează amenzile judiciare aplicate în 76 de procese civile şi penale, la care se adaugă penalităţi pentru fiecare zi de întârziere în punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti. Există, totodată, sentinţe penale prin care au fost stabilite cheltuieli judiciare ce revin în sarcina debitorului. Mai exact, Primăria condusă de Radu Mazăre (PSD) este datoare la stat cu suma de 2.029.985 lei.
Procesele datează din anul 2003, iar sentinţele definitive şi irevocabile au fost pronunţate începând din 2007 şi până în 2013. „Amenzile au fost date pe temeiul articolelor 108 din Codul vechi de Procedură Civilă şi 480 din Codul nou de Procedură civilă“, a precizat Irina Pînzariu, şeful Direcţiei Administrare Publică Locală din Primăria Constanţa.
„Popririle au venit pe numele lui Radu Ştefan Mazăre, în loc să vină pentru primarul municipiului Constanţa. Facem contestaţie la executare. Nu e vorba că nu le plătim amenzile, dar adresele de poprire nu sunt corecte“, confirmă Irina Pînzariu, şeful Direcţiei Administrare Publică Locală din Primăria Constanţa. Astfel, pentru sentinţele definitive şi irevocabile pronunţate începând din 2007 şi până în 2013, Primăria Constanţa are de achitat o datorie în valoare de 2.029.985 lei. Pe lângă amenzi, instanţa a stabilit şi penalităţi, în cazul în care autoritatea edilitară întârzie punerea în aplicare a deciziei judecătoreşti definitive şi irevocabile.
Mai multe pe adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii