Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:54 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Virgil Covercă și alți doi suspecți reținuți de DIICOT, arestați preventiv

ro

13 Oct, 2016 23:12 2373 Marime text
Tribunalul Argeș a dispus arestarea preventivă a afaceristului vâlcean Virgil Covercă și a celorlalți doi suspecți reținuți de procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul exploatării lemnului.

Au mai fost arestați preventiv pentru 30 de zile Nicolae Erițoiu și Adriana Huidu, persoane cu funcții de conducere în cadrul unei societăți deținute de omul de afaceri vâlcean, notează Agerpres. Decizia instanței nu este definitivă.

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 72 de percheziții în județele Argeș, Constanța, Vâlcea, Teleorman, Maramureș, Gorj, Hunedoara, Sibiu și Alba, într-un dosar de evaziune fiscală și tăieri ilegale de arbori. Conform unui comunicat al DIICOT, în cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani, tăiere de arbori și furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea și dare de mită.

Procurorii susțin că, începând cu anul 2011, Virgil Covercă, administrator al SC Forestcov SRL, care avea ca obiect principal tăierea și rindeluirea lemnului, a inițiat constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni. La acest grup, au aderat mai mulți angajați ai firmei, precum și alte persoane ce au avut și/sau au relații comerciale cu respectiva societate.

S-a reținut că, în perioada 2014 — 2016, Virgil Covercă a coordonat activitățile infracționale desfășurate de către membrii grupării, referitoare la tăierea fără drept de arbori, la sustragerea, transportul, primirea, prelucrarea și valorificarea materialului lemnos, la vânzarea utilajelor, a cherestelei, precum și la însușirea de sume de bani din gestiunea societății.

Virgil Covercă le trasa sarcini echipelor de exploatare în sensul ascunderii urmelor de tăiere ilegală (folosirea vopselei de culoare roșie ce trebuia aplicată pe alți arbori, după ce arbori anterior semnați de către organele silvice erau tăiați, scoaterea cioatelor aferente arborilor tăiați ilegal).
Ulterior, lemnul era prelucrat în cadrul unei fabrici din județul Vâlcea și apoi transportat în Portul Constanța pentru export către țările arabe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii