Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află mesajul lui Juncker pentru statele membre UE în privința angajamentelor bugetare

ro

22 Oct, 2014 19:33 1704 Marime text
Președintele noii Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a solicitat miercuri statelor membre să-și respecte angajamentele bugetare.

„Uniunea Europeană nu poate fi un rău platnic. Pentru a fi credibilă, ea trebuie să-și onoreze angajamentele”, a avertizat Juncker în discursul susținut în fața PE înaintea învestirii noului executiv comunitar. Predecesorul său, Jose Manuel Barroso, a atenționat și el asupra riscului unei încetări a plăților pentru mai multe programe europene, printre care și bursele Erasmus, scrie Agerpres.

Mai precis, Comisia cere statelor membre să accepte o suplimentare a contribuției lor la bugetul comunitar cu suma globală de 4,7 miliarde de euro pentru a achita facturile scadente pe anul în curs și să renunțe la reducerea cu 2 miliarde de euro a contribuției lor totale la bugetul pe 2015, reducere solicitată de Consiliul European.

Poziția de negociere a Parlamentului European, aprobată cu 464 de voturi pentru, 186 împotrivă și 46 abțineri, prevede creșterea creditelor pentru cheltuieli la 146,4 miliarde de euro și a angajamentelor la 146,3 miliarde de euro. Negocierile vor începe pe 28 octombrie și vor dura trei săptămâni, obiectivul lor fiind găsirea unui acord între Consiliu și Parlament astfel încât bugetul UE pe anul 2015 să poată fi votat de PE pe 26 noiembrie, informează Agerpres.

sursă foto: agerpres

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii