Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentia Medicamentului a retras mai multe medicamente din farmacii

ro

28 Jul, 2010 23:50 2383 Marime text

medicamente_22702500.jpgAgenţia Naţională a Medicamentului a retras 21 de medicamente de pe piaţă. Pastilele aveau erori de inscripţionare privind compoziţia produsului, indicaţiile terapeutice şi modul de administrare.

Nurofenul pentru copii cu aromă de căpşuni a fost retras din farmacii. Explicaţia specialiştilor: aspectul neplăcut. Mai precis, este vorba despre apariţia unor particule albe în suspensie. Specialiştii de la Agenţia Naţională a Medicamentului recunosc că în cazul Nurofenului pentru copii nu este vorba de un defect care să pună în pericol sănătatea copiilor.

La un alt medicament, Gel intestinal Duodopa, s-a observat separarea fazelor gelului. 12 serii de medicamente au fost introduse în România, dintre care trei serii au fost deja folosite de pacienţi. Din fericire n-au fost reacţii adverse, se spune într-un comunicat emis de Agenţia Medicamentului.

Pe lista medicamentelor retrase mai apar Firmagon, pulbere şi solvent pentru soluţie injectabilă, Orungal, Sinupret de 100 de miligrame, , picături orale, Zentel suspensie orală.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii